Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
29. júna 2017, 12:31
Čas čítania 0:00
Ondřej Jarůšek

V Brne si môžeš vychutnať horúcu kávu úplne zadarmo. V unikátnej pojazdnej kaviarni sa neplatí peniazmi, ale dobrými skutkami

GASTRO KÁVA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Zaujímavý projekt, ktorý sa zapáčil nejednému okoloidúcemu. Obyvatelia Brna si môžu dopriať kávu výmenou za jeden dobrý skutok.

Naraziť na pojazdnú kaviareň dnes nie je ničím neobvyklým. Už len pri jednej prechádzke po meste je dokonca možné presť okolo hneď niekoľkých podobných stánkov na kolesách. Aj napriek tomu sa však nájdu také, ktoré nad ostatnými vynikajú neobyčajným nápadom. Príkladom toho je aj projekt DobroKáva, ktorý je počas pracovných dní medzi deviatou ráno a piatou hodinou poobede zastihnuteľný v Brne na Zelnom trhu, kde pariaci kelímok horúcej kávy dostaneš aj s prázdnym vreckom. Neplatí sa tu totiž peniazmi, ale dobrým skutkom.

Autorom projektu je Libor Hoření a neobvyklú pojazdnú kaviareň tu prevádzkuje už niekoľko týždňov. Zákazníci si pri objednávke môžu vybrať niektorý z dobrých skutkov vypísaných na tamojšej tabuli alebo si nejaký vymyslieť sami. Prípadne si môžeš dobrý skutok vylosovať, a to vďaka koláčikom, ktoré majú v sebe lístočky so skutkami už ukryté. Či skutky dotyčný aj naozaj splní už pochopiteľne nikto neoverí, DobroKáva však zatiaľ vieru v ľudskú poctivosť nestratila. Věříme, že dobrý skutek opravdu uděláte, je to o důvěře,“ píše sa na oficiálnom webe kaviarne. A pokiaľ si zvolíš či vylosuješ skutok "Darovať niekomu kvet", môžeš si vziať jednu z pripravených priamo u stánku.

Na spom´áinaných internetových stránkach sa potom môže každý pochváliť tým, aký dobrý skutok vykonal. „Dala jsem kytku svoji mamince a udělala jí radost. Mějte rádi svoji maminku, máte jen jednu a vyrobte ji úsměv na tváři,“ píše napríklad jedna anonymná zákazníčka. „Pomohl jsem spolužačce s přípravou na její dvě zkoušky a už je má úspěšně obě absolvované," pochválil sa zákazník Pavel. A podobných príspevkov sa na webe objavuje celý radČo na projekt hovoríš ty? Dal by si si kávu výmenou za dobrý skutok? Podeľ sa s nami o názor v komentároch nižšie.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia