Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júna 2017, 13:02
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Apple vyzýva zamestnancov k uchovávaniu firemného tajomstva. Na pomoc si najal bývalých agentov FBI a tajnej služby

TECH APPLE FBI
Uložiť Uložené

Nuž, je pravda, že tých leakov je čím ďalej tým viac.

Pamätáte si na časy, kedy boli všetky nadchádzajúce produkty Applu zahalené rúškom tajomstva? Takmer do posledného dňa kolovali len a iba dohady rozoberajúce všetky možné aspekty nepredstaveného kúska technológie. Táto spoločnosť sa ako jedna z prvých vydala cestou utajovania podrobností až do samotného dňa konferencie a istým spôsobom si tak budovala jedinečný štýl. Bohužiaľ, informácie majú hodnotu zlata a možnosť ryžovať na multi-miliardovej firme pokúša či už zamestnancov v centrále alebo pracovníkov v čínskych výrobných továrňach. Vedenie sa preto rozhodlo zakročiť.

Predný a zadný panel prichádzajúcej vlajkovej lode

Apple vyzýva zamestnancov k uchovávaniu firemného tajomstva. Na pomoc si najal bývalých agentov FBI a tajnej služby
Zdroj: pocketnow.com

V rámci obmedzenia pochybenia priamo z Cupertina bol usporiadaný tajný seminár s názvom "Zastavme úniky - zachovajme dôveru v spoločnosti Apple". Zúčastnilo sa ho približne 100 zamestnancov a fakt, že čítate tento článok, znamená, že sa zrejme nič zachovávať nebude. Seminár bol sprevádzaný klasickým prehováraním do duše o tom, aký dopad majú úniky na "jabĺčko", avšak bohužiaľ či chvalabohu, technické špecifikácie prichádzajúceho iPhonu sú už viac-menej známe. "Mám v srdci vieru, že keď najmeme inteligentných ľudí, pochopia to a urobia správnu vec - zatvoria si ústa," predniesol Greg Joswiak, viceprezident produktového marketingu iOS zariadení. Novinkou je, že počet únikov priamo od zamestnancov je &po prvýkrát vyšší než vo výrobných továrňach.

Aby dokázali prehnane výrečným pracovníkom nevýhodu ich postoja voči spoločnosti, oboznámili ich s globálnym bezpečnostným tímom pôsobiacim po celom svete vrátane kalifornského sídla. Skupina ľudí zostavená z bývalých členov tajnej služby, FBI, NSA a americkej armády dohliada na udržanie firemného tajomstva a v prípade úniku vyhľadá neželaný zdroj toku informácií. Na záver boli prítomní ubezpečení, že môžu diskutovať o všetkých bežných aspektoch práce s kýmkoľvek chcú, no ani len náznak konverzačnej témy týkajúcej sa nevydaných hardvérových a softvérových noviniek. Obšírnejšiu a detailnejšiu správu o verejnom tajnom stretnutí nájdete tu.

Apple vyzýva zamestnancov k uchovávaniu firemného tajomstva. Na pomoc si najal bývalých agentov FBI a tajnej služby
Zdroj: macrumors.com
Anketa:
Chcete vedieť o novinkách dopredu alebo by ste sa radšej nechali prekvapiť?
Nechám sa prekvapiť
Nemám rád prekvapenia
Nechám sa prekvapiť
77 %
624 Hlasov
Nemám rád prekvapenia
23 %
191 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia