Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júna 2017, 21:42
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Za 92 dní urobil z 200 dolárov rovný 1 milión. Trevor predáva tie najvirálnejšie produkty a peniaze zarába, aj keď spokojne spí

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Trevor Chapman začal žiť svoj rozprávkový podnikateľský príbeh pred polrokom.

Na internete dnes človek dokáže nájsť prakticky čokoľvek. Väčšina z jeho bežných užívateľov však nevidí nekonečný podnikateľský potenciál, pretože prácou prostredníctvom internetu si ľudia vedia zarobiť od niekoľkých desiatok eur do niekoľkých miliónov v priebehu zopár mesiacov. Príbeh Trevora Chapmana začínal ešte pred 13 rokmi, keď sa ako každý druhý študent snažil zarobiť nejaké peniaze navyše, aby si mohol svoj vysokoškolský život užívať o trochu viac, a preto zobral prácu podomového predavača hnojív. Trevor si uvedomoval, že nejde o najlukratívnejšiu brigádu a jeho kamaráti si zarábajú v obchodoch či kanceláriách, ale ako sa ukázalo o niekoľko rokov neskôr, zrejme to bolo spúšťačom jeho nezávislej kariéry. Mladý študent po skončení školy samozrejme hnojivo nepredával, ale založil si rovno vlastný biznis predaja a inštalácie solárnych panelov, čo pred pár rokmi zažívalo obrovský boom a on vždy vedel vychytať moment, kedy sa do niečoho pustiť.

Za 92 dní urobil z 200 dolárov rovný 1 milión. Trevor predáva tie najvirálnejšie produkty a peniaze zarába, aj keď spokojne spí
Zdroj: Facebook

Podnikateľský projekt so solárnymi panelmi sa postupne začal rozrastať, pretože Trevor expandoval do ďalších troch štátov a ani zárobky neboli zanedbateľné, avšak toto podnikanie ho nenapĺňalo a zaberalo mu obrovský kus času. Denne strávil spravovaním svojej spoločnosti aj 12 hodín, a tak mu nezostával čas na rodinu a koníčky. Nechcel čakať, kým sa jeho deti jedného dňa vydajú na vysokú školu, aby mohol realizovať svoje sny naplno, a tak popri svojej práci so solárnymi panelmi začal rozmýšľať nad spustením internetového obchodu. Už dávnejšie vtedy narazil na citát od miliardára Warrena Buffetta, ktorý raz povedal, že ak človek nenájde spôsob, ako zarábať peniaze počas spánku, potom bude pracovať až do smrti, a práve obyčajný citát ho inšpiroval pohnúť sa dopredu. Nechcel však, aby jeho obchod fungoval ako obrovský predajca s tisíckami produktov vo vlastnom sklade, a tak si vyhliadol niekoľko výrobcov z čínskej Alibaby, nadviazal s nimi spolupráci a pustil sa do práce. Prvotným problémom bol fakt, že Trevor najskôr zvolil úplne nevhodný typ produktov. Asi prvých 10 hodín ponúkal na predaj mormonské umelecké diela, čo nikoho nezaujímalo a vďaka tomu si uvedomil, že treba ľudí osloviť tým, čo momentálne na internete letí.

Trevor na svoje začiatky s internetovým predajom spomína veľmi rád, pretože vstupné náklady na založenie internetového obchodu takmer nepresiahli ani čiastku 200 dolárov. Za necelé tri doláre si zaobstaral doménu LDSman.com, svoj obchod prevádzkoval na platforme Shopify za 14 dolárov v rámci skúšobného obdobia a až postupne sa pridávali náklady ako reklamy na Facebooku, ktoré ho stáli pokojne aj 100 dolárov denne. Napriek starostlivej príprave vykázal prvý deň po spustení obchodu stratu, čo ho nezaskočilo a len systematicky pokračoval vo svojom nápade. Skutočne sa mu to oplatilo, pretože pri predaji produktov, ktoré nakupoval za 5 dolárov na Alibabe a dokázal ich predávať za 60 dolárov v Spojených štátoch amerických, jeho profit závratne rástol.

Trevor vďaka svojim skúsenostiam z podomového predaja dobre vedel, že výrobok aj predajca musia zákazníka zaujať hneď na prvý pohľad, inak pred nimi zabuchne dvere, a jemu sa to darilo na výbornú, o čom svedčia aj čísla zo zárobkov. Hneď na druhý deň od spustenia sa strata zmazala a Trevor zaznamenal prvý zisk, lenže nečakal, že po dvoch týždňoch bude mať za jediný deň obrat vo výške 10-tisíc dolárov. Odvážny podnikateľ rýchlo pochopil, že na objem objednávok nebude stačiť sám, a preto zamestnal niekoľko externých pracovníkoch na Filipínach, ktorí sa mu starali o správu objednávok a zákaznícke poradenstvo, pričom im platil 700 dolárov mesačne, aj keď priemerná mzda na Filipínach sa pohybuje len okolo 400 dolárov mesačne. Rozdiel mu stál za to, že jeho tím bude dostatočne motivovaný a pripravený pomôcť zákazníkov pri akomkoľvek probléme. Vďaka šikovným krokom a investíciám sa po príchode 92 dňa prevádzky svojho obchodu mohol tešiť pri pohľade na to, že sa obrat vyšplhal na 1 milión dolárov. Stačili mu len tri mesiace, aby z 200 dolárov urobil miliónový obrat a odvtedy za ďalšie tri mesiace presiahol aj dva milióny, kúpil si vlastný sklad a teraz pracuje na viacerých ďalších projektoch.

Za 92 dní urobil z 200 dolárov rovný 1 milión. Trevor predáva tie najvirálnejšie produkty a peniaze zarába, aj keď spokojne spí
Zdroj: LDSman

Za polroka fungovania ho už stihol osloviť aj investor, ktorý mu ponúkal rovné 3 milióny dolárov za to, že mu celý obchod predá, ale Trevor nemal záujem a chcel si zachovať svoju nezávislosť. Mesačne v súčasnosti zaznamenáva obrat vo výške približne 350-tisíc dolárov a s ďalšími investíciami, ktoré už so zarobenými peniazmi stihol urobiť, rozhodne o peniaze nemá núdzu. Dokonca so svojou rodinkou v nasledujúcich mesiacoch chystá zaslúženú 3-mesačnú dovolenku a počas tohto obdobia sa skutočne nebude musieť strachovať o to, že by mu obchod prestal fungovať, pretože jeho externí pracovníci zvládajú všetko tak, že Trevor zarába peniaze, aj keď spí. A to bol jeho sen.

Za 92 dní urobil z 200 dolárov rovný 1 milión. Trevor predáva tie najvirálnejšie produkty a peniaze zarába, aj keď spokojne spí
Zdroj: Facebook
Domov
Zdieľať
Diskusia