Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. mája 2017, 21:55
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Žigo Pálffy pomenoval to, čo skazilo náš hokej. Tvrdo sa oprel aj do Lintnera, ktorý mu už stihol odpovedať otvoreným listom

ŠPORT HOKEJ SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenský hokej na tom nikdy nebol horšie a Pálffy sa pustil do vysvetľovania toho, prečo je tomu tak.

Pri mene Žigmund Pálffy sa pozastaví každý fanúšik slovenského hokeja. Jedna z našich najväčších legiend síce už niekoľko rokov aktívne nehráva, ale Žigo sa momentálne venuje mládežníckemu hokeju v Skalici, a preto má stále mimoriadne blízko k tomu, čo sa deje aj v SZĽH a v slovenskom hokeji vo všeobecnosti. Denník Nový Čas sa za ním nedávno vybral s otázkami ohľadom toho, čo by sme podľa neho mali zmeniť a vznikol z toho celkom pikantný rozhovor, na ktorý už dokonca zareagoval otvoreným listom aj Richard Lintner.

Pálffy samozrejme začal so slovami, že situácia v našom hokeji je otrasná a môže za to najmä mocenský boj, ktorý tu prebieha už od roku 2015, keď sa Richard Lintner pokúsil vyhrať voľby šéfa SZĽH, ale nepodarilo sa mu to. Žigo spomínal na to, ako sa v nasledujúcich voľbách v roku 2016 dostal do hry súčasný predseda Martin Kohút, ktorého mal z pozadia podporovať práve Lintner, pretože zostal sklamaný zo svojej pozície šéfa Extraligy. Kohút sa Žigovej podpory nedočkal a poriadnu dávku kritiky od neho schytal aj spomínaný Lintner, ktorého Pálffy obvinil z toho, že riadi samotný mocenský boj v pozadí a nahuckal aj hráčov proti tomu, aby prišli reprezentovať. Lintner vraj nevie zabudnúť Švehlovi a Cígerovi to, že prijali svoje pozície ešte od Igora Nemečeka, a tak ich chcel čo najrýchlejšie vyšachovať. Vtipné však Žigovi prišlo to, že nenávidený Igor Nemeček dodnes pracuje v SZĽH, kde má aj vlastnú kanceláriu, pretože väčšina ľudí okolo Martina Kohúta nemá o hokeji ani poňatia a Nemečekove konexie po celom svete mu dovoľujú vo svojej práci na zväze pokračovať. Napokon Žigo označil našu extraligu za skutočne slabú súťaž a tieto vyjadrenia sa onedlho dočkali odpovede od samotného Lintnera.

Odporúčané
Hľadajú sa mladí ľudia, ktorí v roku 2023 urobili dobrý skutok. Nominuj ich na Férový čin roka Hľadajú sa mladí ľudia, ktorí v roku 2023 urobili dobrý skutok. Nominuj ich na Férový čin roka 15. marca 2024, 10:00

Richard vo svojom liste poukázal na niekoľko úspechov, ktoré sa mu ako šéfovi našej ligy podarilo dotiahnuť do konca. Spomenul pribúdajúcich partnerov, letné hokejové tábory zadarmo pre deti, ale aj vyššiu prítomnosť skúsených zahraničných hráčov v Extralige či dokonca zvyšujúcu sa priemernú návštevnosť štadiónov. Pálffymu pripomenul aj to, ako ho odmietol podporiť vo voľbách v roku 2015, pretože mu Lintner nechcel prisľúbiť konkrétne financie pre jeho klub. Lintner skonštatoval, že nemá čas byť smutný kvôli prehre spred dvoch rokov, ale zároveň sa nevyjadril ku obvineniam, že stál za bojkotom a sabotážou tohtoročných majstrovstiev sveta, takže môžeme len hádať, čo je na tom pravdy.

Domov
Zdieľať
Diskusia