Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. mája 2017, 17:00
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Krátky príbeh o rebelských zločinoch Siriusa Blacka a Jamesa Pottera od J. K. Rowlingovej ukradli neznámi lupiči

FILMY A SERIÁLY HARRY POTTER J. K. ROWLING KRÁDEŽ
Uložiť Uložené

Zlodeji asi ani len netušili, akú vzácnosť si z istého domu v Birminghame zobrali

Príbehovo sa poviedka radí do kategórie prequelov, pretože pri svojich 800 slovách zachytáva udalosti, v ktorých vystupuje zosnulý Sirius Black a Harryho otec, James Potter. Časovo je Rowlingovej rukopis situovaný tri roky pred narodeným malého Harryho a poukazuje v nej na vrodenú rebéliu tejto dvojky, keďže v nej James so Siriusom utekajú pred muklovskou políciou. Utiecť sa im na konci poviedky podarí vďaka lietajúcej metle. Všetky myšlienky J.K. Rowlingovej boli uložené na dvojstrannú pohľadnicu vo formáte A5 a práve danej pohľadnice sa mimo iného zlodeji zmocnili.

Polícia aj prostredníctvom sociálnej siete Twitter vo svojom vyhlásení vyzýva fanúšikov ságy Harryho Pottera, aby túto informáciu šírili ďalej a v prípade informácií o krádeži ihneď kontaktovali políciu. O pomoc verných fanúšikov žiada aj spisovateľka osobne, ktorá na svojom Twitteri všetkých prosí, aby ukradnutý materiál nekupovali aj v prípade, že im ho niekto ponúkne. Pohľadnica bola v roku 2008 vydražená za 32 tisíc $ a jej výťažok bol venovaný na charitatívne účely. Cena pohľadnice odvtedy vzrástla na neuveriteľných 77 tisíc. Majiteľovi vydraženej cennosti nezostáva teraz už nič iné, než len čakať na ďalší postup ochrancov zákona.

Krátky príbeh o rebelských zločinoch Siriusa Blacka a Jamesa Pottera od J. K. Rowlingovej ukradli neznámi lupiči
Zdroj: Warner Bros. Entertainment
Domov
Zdieľať
Diskusia