Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2017, 15:08
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Autor fenomenálneho hororového hitu Get Out Jordan Peele ostane verný žánru. Chystá pre nás hneď štyri napínavé thrillery

FILMY A SERIÁLY JORDAN PEELE
Uložiť Uložené

Mimoriadne dobré správy pre žánrových fanúšikov.

Jordan Peele len nedávno celosvetovo bodoval svojím skvelým hororom Get Out, takže už poctivo kutí ďalšie filmy. A štúdiá majú záujem. Bodaj by aj nie, keď Get Out dokázal s rozpočtom 5 miliónov dolárov zarobiť parádnych 172 miliónov. Vo Warner Bros. by boli radi, ak by režijne dohliadol na adaptáciu populárneho anime Akira, zdá sa však, že Peele dá opäť prednosť niečomu skromnejšiemu. Podľa všetkého by mal byť jeho ďalším projektom opäť "sociálny thriller", podobný Get Out.

Peele podľa The Hollywood Reporter podpísal zmluvu s Universal Pictures a hoci zatiaľ nemáme informácie o deji, tentokrát by režisér mal dostať trochu väčší rozpočet - konkrétne 25 miliónov. Sám Peele sa v nedávnom rozhovore vyjadril, že chce ostať verný žánru hororových thrillerov.

Autor fenomenálneho hororového hitu Get Out Jordan Peele ostane verný žánru. Chystá pre nás hneď štyri napínavé thrillery
Zdroj: Universal Pictures

„Keď som pracoval na Get Out, zároveň som rozvíjal štyri ďalšie projekty. Nazývam ich sociálnymi thrillermi. Každým sa chcem vysporiadať s rôznymi ľudskými démonmi; rôznymi príšerami, ktoré sú prítomné v našej spoločnosti a zakrádajú sa pod hladinou,“ prezradil.

Odporúčané
Nepochopil si horor My od režiséra Uteč? Čo znamenal koniec, narážky a skryté symboly? Nepochopil si horor My od režiséra Uteč? Čo znamenal koniec, narážky a skryté symboly? 1. apríla 2019, 12:37

Dodal, že tentokrát vo svojom diele nebude skúmať rasové otázky, ale podľa jeho slov sa môžeme tešiť na niečo rovnako zaujímavé a poňaté svojsky desivo a zábavne. „Pravdou je, že skutočne dokonalým hororovým monštrom sme my sami. Žiadny psychopatický zabijak, ale skôr ľudskosť, ktorá sa medzi nami stráca,“ zhrnul napokon režisér.

Autor fenomenálneho hororového hitu Get Out Jordan Peele ostane verný žánru. Chystá pre nás hneď štyri napínavé thrillery
Zdroj: Universal Pictures

Aj nás v redakcii Get Out veľmi potešil, budeme teda rozhodne zvedaví, čo si pre nás Peele prichystá nabudúce. Pokiaľ by sme dostali podobne ladenú a hlavne podobne kvalitnú žánrovú prácu, pre fanúšikov by išlo o ďalší hororový sviatok. Jordan Peele však nezostane len pri réžii, ale producentsky dohliadne aj na ďalšie menšie filmy zo stajne Blumhouse (produkovala aj samotný Get Out).

Domov
Zdieľať
Diskusia