Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. apríla 2017, 16:59
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Ako často by mali mať ľudia v šťastných a zdravých vzťahoch sex? Vedci prišli na to, že na frekvencii až tak veľmi nezáleží

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Tvoj vzťah nemusí kvôli sexu trpieť.

Na začiatku vzťahu, keď ešte nepominula fáza zamilovanosti a eufórie, sa ľudia oddávajú sexuálnym radovánkam takmer každý deň. Užívajú si toho druhého plnými dúškami a tešia sa z toho, že obaja chcú sex rovnako, takže nemusia riešiť, či niekoho bolí hlava, alebo sa mu jednoducho nechce. Štúdia, v ktorej vedci postupne pokračovali celé štyri desaťročia však prišla na to, že v zdravom a šťastnom vzťahu pravdepodobne sex nie je až taký životne dôležitý. Aby si to ale nepochopil nesprávne, sexuálne spojenie medzi partnermi je esenciálne, avšak šťastné páry si sex užívajú v priemere len raz týždenne.

Výskum publikovaný v The Society of Personality and Social Psychology prišiel na to, že oveľa dôležitejšia je kvalita a nie kvantita sexuálneho styku medzi partnermi, a tak zvýšená frekvencia pohlavného styku za týždeň nijak zvláštne neovplyvňuje pocity šťastia vo vzťahu. Ak sa teda sex zo vzťahu nevytráca a obaja si ho pravidelne užívajú aspoň raz do týždňa, potom kvôli tomu neutrpí ani kvalita vzťahu a ani šťastie partnerov. Tvoj život v dlhodobom vzťahu preto nemusí vyzerať tak, že sa na seba s partnerom každý večer vrhnete, či už máte za sebou voľný deň alebo náročnú smenu v práci, ale ak si aspoň jeden deň v týždni vyhradíte na intenzívne sexuálne radovánky, bude sa vám žiť ešte o čosi lepšie.

Ako často by mali mať ľudia v šťastných a zdravých vzťahoch sex? Vedci prišli na to, že na frekvencii až tak veľmi nezáleží
Zdroj: tumblr
Domov
Zdieľať
Diskusia