Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2017, 11:23
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Kuriérska služba UPS ide s dobou. Doručovanie balíčkov im uľahčia drony, ktoré vyletia priamo zo strechy auta

TECH
Uložiť Uložené

Doslova skvelé využitie technológií.

Fyzická preprava balíčkov s objednaným tovarom prostredníctvom malých lietajúcich zariadení nie je nič revolučné - s touto myšlienkou už dlhšie špekuluje ako Amazon, tak aj množstvo ďalších spoločností, ktorým ide pri doručovaní najmä o časovú alebo nákladovú efektivitu. Vďaka takzvaným dronom vedia byť rýchlejší a preto pochopiteľne stihnú počas jedného dňa obslúžiť aj viac zákazníkov. UPS má však vlastnú predstavu, akoby to celé mohlo prebiehať, píše web zive.sk. Miesto toho, aby nechali toto šikovné zariadenie pracovať samostatne, bude priamou súčasťou kuriérskych dodávok, vďaka čomu zamestnancom výrazne uľahčia prácu

Ako je možné vidieť na videu nižšie, služba UPS momentálne realizuje testovanie doručovateľských dronov, ktoré sú umiestnené v malom priestore nad strechou dodávky. Aby však mohli s balíčkom vzlietnuť, musí sa im najskôr poskytnúť nevyhnutný priestor, čím je na mysli mechanické odsunutie poklopu. Kuriér mu pred tým iba pripevní ten správny balíček a za použitia aplikácie určí miesto, kam ho má priniesť. Keď to dron vybaví, automaticky sa poberie na aktuálnu lokalitu automobilu, z ktorého vyletel. A keďže človek medzi tým stihol vybaviť ďalšieho zákazníka, tak v konečnom dôsledku toho stihne toľko, ako keby pracovali dvaja.

Domov
Zdieľať
Diskusia