Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2017, 12:17
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Ako chutí pivo vyrobené podľa nedávno objaveného čínskeho receptu spred 5000 rokov? Oproti tomu dnešnému je o dosť hustejšie

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA PIVO
Uložiť Uložené

Číňania sa vedeli vynájsť kedykoľvek.

Výroba domáceho piva ťa dnes nemusí stáť hotový majland a môžeš sa vďaka nej spoľahnúť na to, že vieš o všetkom, čo do tvojho budúceho nápoja putovalo. Pred tisíckami rokov neexistovali žiadne obrovské pivovary podobné tým dnešným, a tak ľudia experimentovali a snažili sa vyrábať alkoholické nápoje tak, ako to šlo najlepšie a najjednoduchšie. Skupina študentov zo Stanfordskej univerzity na čele s ich profesorkou Li Liu sa len nedávno dostala ku vzácnemu pivnému receptu z Číny, ktorého vek sa odhaduje na približne 5000 rokov a keďže svojich študentov podporuje vo všetkom, čo vymyslia, aj tentoraz dali hlavy dokopy a rozhodli sa starodávny recept vyskúšať v dnešných podmienkach.

Základom pivného receptu bolo proso v kombinácii s jačmeňom, rastlina s názvom slzovka obyčajná a niekoľko ďalších ingrediencií, vďaka čomu je čínske pivo o dosť hustejšie v porovnaní s tými našimi zo súčasnosti. Študenti sa na ňom celkom pochutnali, ale pri pohľade do histórie sa trochu divili nad tým, že v recepte starom 5000 rokov sa objavoval jačmeň, čo by mohlo znamenať jeho uvedenie do čínskej kultúry kvôli využitiu vo výrobe alkoholických nápojov.

Domov
Zdieľať
Diskusia