Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2017, 11:36
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Hrozivý pohľad na vyhladované medvede v indonézskej zoologickej záhrade, ktoré prosia návštevníkov o akékoľvek jedlo

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Žiadne zviera si nezaslúži takéto podmienky.

V našich končinách sa pri prechádzke lesom stretneš nanajvýš s rozčúleným medveďom hnedým, lenže v Ázii sa ľudia ochotne chodia do zoologických záhrad pozerať napríklad aj na medvede malajské. Ohrozený druh medveďa sa prirodzene vyskytuje práve v juhovýchodnej Ázii a často sa s ním môžeš stretnúť v rôznych prírodných rezerváciách, kde sa o týchto roztomilých medveďov starajú ich opatrovatelia.

Situácia v indonézskej zoologickej záhrade Bandung však má veľmi ďaleko od miesta, kde sa medvede malajské tešia dobrej starostlivosti, pestrej strave a vyhovujúcemu výbehu. Na internete sa objavilo šokujúce video, na ktorom návštevníci zoologickej záhrady neveriacky pozorujú medvede malajské, ktoré sa zo zúfalstva naťahujú za návštevníkmi vo viere, že im dajú čo i len kúsok jedla. Medveďom je už prakticky jedno, čo jedia, pretože im doslova vidno rebrá a zo strany zoologickej záhrady o nich očividne nie je dobre postarané, a tak si pochutnávajú aj na sladkostiach či krekroch od návštevníkov. Vďaka organizácii Scorpion monitorujúcej starostlivosť o zvieratá v zoologických záhradách či iných rezerváciách už vznikla internetová petícia, kde môžu ľudia vyjadriť svoj nesúhlas a nespokojnosť s tým, ako zvieratá žijú.  

Domov
Zdieľať
Diskusia