Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2017, 13:43
Čas čítania 0:00
Adam Smeták

Černoch na letáku obchodných domov Lidl pobúril "vlastencov"

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Xenofóbni zákazníci sa vrhli na facebookovú stránku obchodného reťazca.

Jeden jediný leták dokázal v posledných hodinách spôsobiť na internete absolútny prelom. Obchodný reťazec Lidl sa totiž odhodlal k odvážnemu kroku a k propagácii novej kolekcie oblečenia sa rozhodol využiť za modela černocha. Nápas s využitím muža tmavej pleti sa však znepáčil desiatkám Čechov, ktorí začali zasypávať facebookovú stránku obchodníka rasistickými názormi. Verejné vyhrážky sú plné vulgarizmov a opakovaných upozornení zákazníkov, že už v Lidli dotyční rozhodne nakupovať nebudú, pričom ich slová aj tak stratia na platnosti pri novom akciovom týždni. Lidl si však za svojím propagačným materiálom stojí a svojím zákazníkom pripomína dôležitosť tolerancie.


Na druhú stranu, nemecký obchodný reťazec si za takýto prístup k veci vyslúžil i poriadnu kopu pochvalných reakcií a na nenávistné príspevky sa vyjadril nasledovne: "Milí zákazníci, vzhľadom k tomu, že Česká republika je súčasťou Európy, kde spolu spolunažívajú rôzne rasy, preto považujeme modelky a modelov v našich reklamných letákoch za absolútne v poriadku." Prehnané reakcie zákazníkov, ktorí doteraz veselo nakupovali potraviny dovážané z cudziny tak pôsobia skôr ako paródie samé na seba, a tak bolo len otázkou času, kedy si z nich začnú strielať internetoví trollovia.

Černoch na letáku obchodných domov Lidl pobúril "vlastencov"
Černoch na letáku obchodných domov Lidl pobúril "vlastencov" Zdroj: facebook.com

Domov
Zdieľať
Diskusia