Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2016, 18:57
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Peter Vaughan, predstaviteľ Majstra Aemona z Game of Thrones, nás dnes navždy opustil

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Ďalšia strata pre filmový/seriálový svet.

Opäť ďalšia rana pre svetovú kinematografiu, ktorá už beztak zažíva skutočne smutný rok. Stará generácia sa dostáva do veku, kedy si nikdy nemôžeme byť istí, kto z našich milovaných hercov/tvorcov odíde na druhý svet. Dnes nadránom nás vo veku úctyhodných 93 rokov navždy opustil herec Peter Vaughan, ktorého bude mladšia generácia poznať hlavne z pravdepodobne najpopulárnejšieho seriálu súčasnosti, Game of Thrones. V ňom stvárnil postavu rozhľadeného Majstra Aemona Targaryena, ktorý nechcel byť spájaný so svojím rodom, a tak sa vybral robiť strážcu Nočnej hliadky na Sever. Staršia generácia si spomenie aj na jeho prítomnosť v sitcome BBC s názvom Porridge, kde si zahral postavu Harryho "Grouty" Grouta, či na seriál Chancer, kde sme ho mohli vidieť v hlavnej úlohe ako Toma Franklina.  Vo filmoch sme ho mohli vídavať pomenej, spomeňme však snímky, ako Brazil, Straw Dogs alebo The Remains of the Day.

Narodil sa v mestečku Shropshire v Spojenom kráľovstve, na začiatku svojej kariéry sa venoval divadlu, počas druhej svetovej vojny musel nastúpiť do armády, pričom bol priamym účastníkom vylodenia v Normandii, za čo mu patrí obdiv a poklona. Zomrel nadránom, pokojne a v kruhu svojej rodiny. Presne tak, ako by mal odísť každý. Nám nezostáva povedať už nič iné, len ďakujeme a odpočívajte v pokoji. 

Peter Vaughan, predstaviteľ Majstra Aemona z Game of Thrones, nás dnes navždy opustil
Zdroj: HBO
Domov
Zdieľať
Diskusia