Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2016, 19:16
Čas čítania 0:00
Jakub P.

December bude bohatý na očakávané zahraničné rapové albumy. Dočkáme sa J. Colea či Drakea

HUDBA DRAKE KID CUDI
Uložiť Uložené

Na ktorý z albumov sa tešíš najviac?

Pred pár dňami ukázal The Weeknd svetu svojho Starboya, na ktorého sme sa tešili a čakali sme, čo prinesie. Abelov tretí sólový album patril jednoznačne medzi najväčšie releasy tohto roka, no ani zďaleka nebol tým posledným. Po novembri totiž nasleduje december a ten je a bude bohatý na, dúfajme, kvalitné zahraničné dosky. Už sme sa dočkali Awaken, My Love! od Childish Gambina, avšak ďalšie projekty sú na ceste. Na mysli máme najmä nahrávky od J. Colea, Drakea a Kid Cudiho. Poďme si ich teda trochu bližšie predstaviť. 

Awaken, My Love! - Childish Gambino

Ako sme napísali, tretia štúdiovka Childisha Gambina už stihla vyjsť, pričom sa tak stalo 2. decembra. Awaken, My Love! sa žánrovo pohybuje aj v rámci soulu či funku a se vším všudy má 11 skladieb bez akýchkoľvek hostí. Pred vydaním sme dostali dva single - Redbone a Me and Your Mama, na ktorých pekne počuť Donaldove vokálne zručnosti. Album sa dá zdarma vypočuť ako na Youtube, tak na Spotify. 

More Life - Drake

Hoci Drake tento rok jeden projekt už publikoval, svojim fanúšikom sa chce poďakovať za ustavičnú podporu, ktorá ho spravila tohtoročným kráľom Spotify, a to tak, že 10. decembra vydá playlist More Life. Nie je to album, nie je to ani mixtape, je to jednoducho playlist plný songov, majúcich za úlohu stať sa soundtrackom k našim životom. O jednotlivých skladbách toho zatiaľ príliš veľa nevieme, no na nahrávke by sa mali objaviť single Sneakin', Fake Love a Two Birds, One Stone. Istým hosťom je teda 21 Savage. Ohlásené sú ale mená niektorých producentov, napríklad 40, Boi-1da, Frank Dukes či Vinylz. 

Passion, Pain & Demon Slayin' - Kid Cudi

Cudderov zatiaľ posledný album Speedin' Bullet to Heaven bol až na pár skladieb sklamaním, čo túži americký hudobník napraviť jeho nasledovníkom. Tým je niekoľkokrát odsunutý Passion, Pain & Demon Slayin', ktorého názov hovorí sám za seba. Kid Cudi strávil nedávno istý čas na psychiatrickom liečení, aby sa vyrovnal so svojimi problémami, no zároveň sľúbil, že na fanúšikov nezabudol. Doska nakoniec vyjde 16. decembra a bude rozdelená na 4 časti, dokopy s 19 piesňami a minutážou okolo 80. V úlohách hostí sa predstavia André 3000, Willow Smith, Travis Scott a Pharrell Williams. Snáď trafí Scott do čierneho a tracky budú aspoň tak dobré ako The Frequency či Surfin'. 

4 Your Eyez Only - J. Cole

Oznam ohľadom Coleovho ďalšieho albumu prišiel ako blesk z jasného neba a potešil fanúšikov naprieč celým svetom. Nečakal to azda nik, no o to viac sa tešíme na 9. december. Na doske sa bude nachádzať 10 skladieb, ktorých názvy ani prípadných hostí nepoznáme. Cole pustil do sveta v rámci prípravy na vydanie 4 Your Eyez Only 40-minútový dokument s titulom Eyez, ktorý zobrazuje zákulisie nahrávania oného projektu. Nájdeš ho na Tidale. Dokument obsahoval i videoklipy na dva tracky - Everybody Dies a False Prophets (Be Like This), ktorých účasť na trackliste decembrovej dosky však nie je potvrdená. Oba songy kvôli svojmu obsahu rozvírili hladinu hip-hopu, keďže J. Cole otvorene povedal, čo si myslí napríklad o raperoch s Lil pred menom.

Anketa:
Na ktorý album sa ty tešíš najviac?
Childish Gambino
Drake
Kid Cudi
J. Cole
Childish Gambino
10 %
Drake
33 %
Kid Cudi
21 %
J. Cole
37 %
Domov
Zdieľať
Diskusia