Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. novembra 2016 o 7:19
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Jennifer Lawrence a Chris Pratt ponúkajú netradičný pohľad na život na vesmírnej lodi

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Najnovšie zábery pre sci-fi Passengers sú prísľubom, že sa bude na čo pozerať.

Na Passengers sa veľmi tešíme. Vesmírne sci-fi poslednou dobou naberajú podobnú energiu a záujem divákov ako westernovky, niet teda divu, že sa do jednej pustili aj Chris Pratt a Jennifer Lawrence. Druhá menovaná mi rozhodne nesadla v každom filme, no v tomto prípade jej verím a myslím, že zaujme aj svojím talentom a hereckým presahom, nielen svojím výzorom. Passengers je totiž sci-fi dráma, v ktorej uvidíme Auroru a Jima v situácii, s akou sa v podobných projektoch častokrát nestretávame. Najlepšie na tom je, že nám trailery stále nevyzradili zvrat či vedľajšie dejové linky. Môže sa z toho teda vykľuť skutočne príjemné a veľké prekvapenie. 

Dej sa odohráva na lodi, ktorá cestuje naprieč vesmírom smerom k novej kolónii. Háčik je v tom, že je vzdialená stodvadsať rokov cesty a keďže ľudský život je o čosi kratší, posádka musí byť uložená do hyperspánku. Všetko prebieha hladko až do momentu, kedy sa s loďou niečo stane. Dvaja pasažieri, Jim a Aurora, sú zobudení vo štvrtine cesty. Majú všetok luxus len pre seba a čoskoro sa aj zblížia. Loď je však v ohrození a obaja majú na svedomí 5 000 životov, ktoré musia zachrániť pred skazou. 

Snímka Passengers je zrežírovaná talentovaným Mortenom Tyldumom (The Imitation Game) a okrem dvoch vyššie uvedených hercov uvidíme aj Michaela Sheena (Midnight in Paris), Laurenca Fishburna (The Matrix) a Auroru Perrineau (Jem and the Holograms). Samotný scenár od Jona Spaihtsa (Prometheus) sa poflakoval v Hollywoode už pár rokov a až teraz dostal šancu sa dostať k väčšej mase divákov. Kedysi sa diskutovalo o Keanu Reevesovi ako hlavnom protagonistovi, avšak dnes už dobre vieme, ako to dopadlo. Podľa slov režiséra by mal byť film navonok epický, ale vnútri akousi intímnou záležitosťou s viacerými zvratmi. Príbeh o tom, čo je pre život dôležité a čo nás robí šťastnými. Dúfame, že to aj tak skvele dopadne. Čo si o traileri myslíte vy? Nám sa zdá, že tu máme nábeh na novú sci-fi klasiku. Svitá snáď Sony na lepšie časy? Premiéry sa dočkáme 5. januára 2017. Vidíme sa v kinosálach?

Jennifer Lawrence a Chris Pratt ponúkajú netradičný pohľad na život na vesmírnej lodi
Zdroj: Sony
Domov
Zdieľať
Diskusia