Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. novembra 2016, 12:58
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

V závere roka môžeme očakávať historický supermesiac. Náš vesmírny sused sa predstaví vo veľkých rozmeroch

ZAUJÍMAVOSTI VESMÍR
Uložiť Uložené

Väčší, žiarivejší, magickejší. Čo viac si priať?

O netradičných a výnimočných vesmírnych javoch vás informujeme pravidelne a inak tomu nebude ani v aktuálnom článku. Ako veľakrát spomíname, pohľad na čistú a krásnu nočnú oblohu má svoje čaro, a preto nie je na škodu uprieť zrak smerom k nebesiam aspoň počas zaujímavých dátumov. Jeden z nich bude 14. novembra. Čo nás teda čaká? Ak nám bude do karát hrať počasie a nebude zamračené či oblačno, uvidíme Mesiac, ktorý bude k našej Zemi najbližšie od roku 1948, kedy sa svet spamätával z druhej svetovej vojny. Podľa všetkého by mal mať v daný večer aj červenú farbu a zväčšil by sa do takých rozmerov, že jeho podobnú veľkosť na oblohe ľudia nevideli desiatky rokov a ešte ani dlho neuvidia. Zostáva nám už iba veriť, že nás počasie poteší a nič daný jav nijak nepreruší.

V závere roka môžeme očakávať historický supermesiac. Náš vesmírny sused sa predstaví vo veľkých rozmeroch
Zdroj: refresher.sk/Tajoslav

Ak úkaz zmeškáte, nezúfajte, pretože šanca na reparát nastane znova v roka 2034, na čo si ale bude potrebné dlhšie počkať.

Domov
Zdieľať
Diskusia