Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2016 o 14:30
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Malý chlapec si do školy pýtal dva obedy. Matka si myslela, že je len hladný, ale on potajomky pomáhal kamarátovi v núdzi

ZAUJÍMAVOSTI ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Detská nevinnosť a kamarátstvo.

Deti na základných a stredných školách na Slovensku väčšinou nedostávajú od svojich rodičov peniaze na obed či obed samotný, pretože mávajú zaplatené obedy v školských jedálňach a je už len na nich, či sa najedia alebo rodičov oklamú. V Spojených štátoch amerických množstvo rodičov neposiela svoje ratolesti do jedální, aj keď túto možnosť napríklad majú, ale radšej im každé ráno pripravia a zabalia obed. Inak to nefungovalo ani v rodine Josette Duran, ktorá každé ráno tradične pripravovala svojmu synovi Dylanovi obed a on si ho potom sám vychutnal v škole. Posledných niekoľko týždňov ale prebiehala večerná debata o jedle medzi matkou a synom trochu rozdielnejšie. Dylan pravidelne každý týždeň mamku niekoľkokrát poprosil, či by mu nemohla pripraviť dva obedy a jej to spočiatku neprišlo divné, pretože syn je vo vývine asi len potrebuje viac jedla.

Nakoniec jej to po čase nedalo a spýtala sa Dylana, či nemá dostatok jedla, pretože ak je stále hladný, bude mu pokojne pripravovať väčšie porcie. Skutočnosť bola taká, že Dylan druhý obed nepotreboval pre seba, ale pre svojho kamaráta, ktorého matka nemala dostatok peňazí na poriadne jedlo, a tak ho do školy posielala aspoň s ovocným šalátom. Chlapca to na chvíľu síce zasýtilo, no hlad sa stále vracal, a tak mu Dylan nevinne navrhol, že mu bude nosiť obedy z domu. Keď sa Dylan matke priznal, pre koho je druhý obed, neváhala a v jeho pripravovaní pokračovala aj naďalej. Napokon sa o tom dozvedela aj matka Dylanovho kamaráta, zavolala Josette, poďakovala jej a ponúkla, že jej za všetky doterajšie obedy zaplatí. Josette túto ponuku odmietla a radšej sa spoločne s matkou a školským volejbalovým tímom, ktorý trénuje, rozhodli vyzbierať menšiu čiastku na pomoc deťom s dlhmi v školskej jedálni, kvôli čomu sa v nej nemohli stravovať. Vyzbierali cez 400 dolárov, dlhy všetkým deťom splatili a miestna komunita sa opäť raz mohla cítiť o čosi lepšie. A všetko to pritom vzniklo nevinnou solidaritou malého chlapca.

Domov
Zdieľať
Diskusia