Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. októbra 2016, 16:09
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Samsung nechce zaostávať za konkurenciou, preto kúpil spoločnosť Viv Labs, tvorcov virtuálneho asistenta Siri

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Juhokórejský výrobca kuje veľké plány.

Google, Microsoft a aj Apple ponúkajú používateľom ich produktov niečo, z čoho sa behom uplynulých rokov stala dôležitá súčasť výbavy moderných mobilných zariadení. Reč tu je samozrejme o virtuálnych asistentoch, ktorý nám dokážu výrazne zjednodušiť ovládanie alebo vyhľadávanie potrebných informácií z internetu. A keďže Samsung nechce zaostávať, tak nemal inej možnosti ako zrealizovať akvizíciu Viv Labs, spoločnosti zameranej na vývoj umelej inteligencie, kde sú ľudia stojaci za tvorbou dnes už veľmi dobre známeho asistenta Siri.

Dôvodov, prečo sa Samsung rozhodol práve pre Viv Labs existuje hneď niekoľko, no tým najdôležitejším je fakt, že vytvorili softvér podporovaný kapacitami pokročilej umelej inteligencie. A práve na tú si juhokórejský gigant robí zálusk, pretože môže poslúžiť ako dôležitý základ pri budovaní vlastného virtuálneho asistenta nielen pre smartfóny, ktorý sa postupom času sám zdokonaľuje. Spoločnosť bude však i naďalej fungovať nezávisle od Samsungu, pričom mu poskytne vlastné technológie, aby s nimi mohol ďalej pracovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia