Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2016, 14:04
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Simpsonovci sa pomaly blížia k definitívnemu koncu svojou 28. sériou. Čo prinesie?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Žltá rodinka sa vracia, no jej budúcnosť je momentálne vo hviezdach. Kedy príde definitívny koniec?

Žltú rodinku žijúcu na Evergreen Terrace 742 v malom americkom mestečku Springfield môžeme už teraz označiť za legendu televíznej kreslenej/animovanej tvorby. Vysielajú sa nepretržite od roku 1989 a s počtom 27. sérií ide o najdlhšie vysielaný komediálny (a aj kreslený) projekt v histórii. K tomu všetkému ale ešte minimálne jeden rok pridajú. 25. septembra má totiž premiéru neuveriteľná 28. séria, ktorá by mala rovnako ako tie posledné obsahovať 22 epizód. Asi ste si všimli, že v nadpise aj v riadkoch vyššie to vyzerá, ako keby táto séria mala byť poslednou pre Simpsonovcov. Nuž, možné to skutočne je.

V roku 2015 Fox oznámil predĺženie seriálu o dve (27. a 28.) série, no do dnešného dňa neoznámil žiadne ďalšie predĺženie. Olej do ohňa prilial Harry Shearer, originálny hlas Neda Flandersa, pána Burnsa, riaditeľa Skinnera, šoféra autobusu Otta či poskoka Smithersa, keď pred začatím produkčných prác pre 27. sériu vyhlásil, že sa odmieta vrátiť. Zatiaľ čo Shearer tvrdil, že sa konečne po štvrťstoročí chce venovať aj inej práci, iné zdroje však tvrdili, že za rozlukou je nevyplatenie peňazí za merchandising (licencované produkty ako napr. hračky či oblečenie). Všetko vyzeralo tak, že vyššie spomínané postavy už naozaj neuvidíme, no nakoniec sa všetko podarilo v tichosti vyriešiť. Shearera sme tak mohli počuť v originálnom znení aj v minulej a aj v tej nasledujúcej sérii. Keď už sme pri tom dabovaní, českú verziu sme si rozobrali v tomto článku. Mnoho zásadných informácií do budúcna prezradil aj showrunner celého seriálu Al Jean. Ten potvrdil, že momentálne je pre Simpsonovov konečná 28. séria, no spolu so svojimi kolegami by rád zakončili seriál okrúhlou 30. sériou. Na samotný záver tejto viac ako štvrťstoročie trvajúcej púte by sme sa mali dočkať druhého celovečerného filmu.

Simpsonovci sa pomaly blížia k definitívnemu koncu svojou 28. sériou. Čo prinesie?
Zdroj: FOX Television

Pokiaľ vás správa o blížiacom sa konci zaskočila, upokojíme vás informáciami o tom, čo môžeme čakať od novej série. Najdôležitejším míľnikom bude určite epizóda s poradovým číslom 600. Tá vychádza na čarodejnícky špeciál Treehouse of Horror XXVII, takže to určite nebude len o litroch krvi, ale aj o oslave tohto výnimočného čísla, ktoré v seriálovej branži nemá súpera. Prvýkrát sa žltá rodinka dočká aj hodinovej epizódy, ktorá by mala byť paródiou na Veľkého Gatsbyho s názvom The Great Phatsby. Jedinému hodinovému dielu môžu konkurovať iba časti Who Shot Mr. Burns? Part 1&2, pričom prvá ukončovala šiestu sériu a druhá otvárala o pár mesiacov tú siedmu. Oznámená bola aj epizóda inšpirovaná Trump University, ktorej sa dočkáme začiatkom roka 2017, chýbať nebude ani časť venovaná upadajúcemu fenoménu Pokémon Go a vrátiť by sa mala aj Glenn Close, hlas Homerovej matky Mony. Tá síce niekoľko sérii dozadu umrela, no keďže vieme, že Mona naprieč seriálom vždy prichádzala a odchádzala, jej návrat bude určite rozumne vysvetlený. Gaučové gagy na úvod sa v posledných rokoch stali nadmieru populárne a tvorcovia sľubujú, že tak, ako sme sa dočkali Ricka a Mortyho, teraz uvidíme postavy zo seriálov Robot Chicken a Adventure Time.

Simpsonovci sa pomaly blížia k definitívnemu koncu svojou 28. sériou. Čo prinesie?
Zdroj: FOX Television

Sme si vedomí, že mnohí z vás dali po 23. sérii seriálu košom a epizódy začali byť kvalitou značne nevyrovnané, no postupne sa to určite zmenilo. A keď už sme sa raz sledovať začali a dospievali sme pri Simpsonovcoch, asi by nebolo na škodu opäť si vyčleniť trošku času a pozrieť si pár nových epizód. Mnohé naozaj stoja za to. Budete sledovať novú sériu?

Domov
Zdieľať
Diskusia