Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. septembra 2016, 2:32
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ohňostroj z granátov alebo auto s raketovým pohonom: Toto sú najbizarnejšie úmrtia na svete

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Najteatrálnejšie odchody zo zemského povrchu.

Už pred pár týždňami sme sa venovali smrti z veselšieho uhla pohľadu v prvej časti, teraz prišiel čas si to zopakovať. Nadviažeme na populárne Darwinove ceny - satirické a ironické ocenenia udeľované jedincom, ktorí sa zaslúžili o skvalitnenie genofondu ľudstva tým, že sa z neho odstránili (prípadne sami seba pripravili o možnosť rozmnožovania sa). Tak znie slogan tejto pseudosúťaže, ktorá je od roku 1993 každoročne organizovaná Wendy Northcuttovou. Víťazi sa zo svojho "úspechu" pravdepodobne už nepotešia, no úsmevné spôsoby ich vymazania sa z povrchu zemského zasa zlepšia náladu tebe. Tak poďme na to!

Bezpečnostné sklo

V roku 1996 sa vydali študenti práva na exkurziu do Toronto Dominion Bank Tower, kde im na prehliadku pridelili právnika Garryho. Ten pri prehliadke všetkých 56 poschodí nezabudol niekoľkokrát zdôrazniť nezničiteľnosť budovy a ako sú všetci v bezpečí aj pri najhorších prírodných katastrofách. Medzi "silné" stránky budovy, ktoré právnik vyzdvihol, patrili vraj aj pevné bezpečnostné okná. Demonštratívne sa o jedno z nich lakťom oprel, načo sklo kapitulovalo. Právnika Garryho čakal pád zo sedemdesiatich metrov.

Ohňostroj z granátov alebo auto s raketovým pohonom: Toto sú najbizarnejšie úmrtia na svete
Zdroj: wikimedia

Sú bezpečné!

37-ročného Roberta manželka neustále upozorňovala, že mať v dome takmer sedemdesiatku zbraní vážne nie je dobrý nápad. Robert sa urazene rozhodol demonštrovať bezpečnosť zbraní a jednu z jeho zbierky pištolí si priložil k brade v presvedčení, že nie je nabitá. Sebaisto stlačil spúšť. Nabitá bola. Odhadujeme, že Robertova manželka po tomto incidente názor nezmenila.

Terorista

O tom, že teroristi si väčšinou nájdu cestu ako uskutočniť svoje zámery, počúvame v dnešnej dobe, bohužiaľ, pomerne často, v tomto prípade to však našťastie nevyšlo podľa plánu. Iracký terorista Kaj Ránadžet sa v roku 2000 rozhodol poslať bombu v listovej zásielke. Zvyčajne ak sa na zásielku neuvedie dostatočný počet údajov o príjemcovi, balík sa vráti alebo skončí na najbližšej pošte. Podobnú chybu spravil aj Ránadžet, ktorý neuviedol mesto adresáta a zásielka sa mu teda vrátila. Ránadžet zvedavý, čo za poštu mu prišlo, ju otvoril. Bomba fungovala.

Lacné ohňostroje

Istý Chorvát nezarábal práve najviac, no chcel osláviť Silvestra tak, ako sa patrí, s poriadnou dávkou ohňostrojov. Kedže mal kamaráta, ktorý zbieral vojenskú techniku, požiadal ho o pár granátov, z ktorých sa odhodlal vydolovať výbušninu. To by sa ešte ako-tak dalo, veď na snahe ušetriť nie je nič zlé, navyše pri správnom postupe či konzultácii s odborníkom by ani nemuselo prísť k nehode, toto však bohužiaľ nebol ten prípad. Chorvát spravil chybu v momente, keď sa začal snažiť otvoriť granát pomocou motorovej píly.

Ohňostroj z granátov alebo auto s raketovým pohonom: Toto sú najbizarnejšie úmrtia na svete
Zdroj: wikmedia

Raketový pohon

Ak si bol v detstve (alebo ešte si) fanúšikom šialených animákov pre deti, priprav sa na malý flashback. Bývalý seržant Air Force si v roku 1995 zaobstaral vyradenú podpornú raketu, ktorá pomáhala pri štarte ťažkých vojenských transporných lietadiel z krátkej odletovej dráhy. V arizonskej púšti si našiel čo najdlhšiu rovnú cestu, zakúpenú raketu pripevnil na svoje staručké auto, ktoré podľa neho nedosahovalo predchádzajúcich výkonov. Naštartoval a rozbehol sa. Keď bol s autom na maximálke, spustil svoj raketový zlepšovák. Čo sa stalo potom, nikto nevie, podľa neskoršej rekonštrukcie udalosti sa odhaduje, že po roztavení niektorých z častí auta vzlietol do niekoľkometrovej výšky. Kráter, ktorý auto po dopade vytvorilo, mal hĺbku takmer jedného metra.

Vojna o čas

V roku 1999 naliehal Izrael na predčasný prechod zo zimného času na letný, konkrétne sa tak malo udiať skôr o tri týždne. Palestínska časť obyvateľstva však začala tvrdo oponovať, vznikol chaos a každý sa riadil iným časom. Konflikty vyvrcholili až do dvoch bombových útokov, no zomreli len traja izraelskí vojaci, ktorí bomby prepravovali. Pri neskoršom vyšetrovaní sa zistilo, že bomby boli vojakmi prestavené podľa letného času, kým tí istí vojaci mali v aute ešte zimný čas. Na druhý svet ich katapultovala ich vlastná snaživosť.

Ruská ruleta

Rašád z Texasu mal iba 19 rokov, keď sa rozlúčil s týmto svetom, samozrejme poriadne komicky. Pri návšteve u kamarátov oznámil rozhodnutie zahrať si ruskú ruletu. Kamaráti vraj protestovali, no Rašád do zásobníka vložil jeden náboj a vzápäti stlačil spúšť. Bohužiaľ zabudol, že jeho poloautomatická pištoľ, narozdiel od revolvera, automaticky presunie jediný náboj do nábojovej komory. Jeho šanca na úspech v rulete bola presne 0%.

Ohňostroj z granátov alebo auto s raketovým pohonom: Toto sú najbizarnejšie úmrtia na svete
Zdroj: wikimedia

Doteraz by si ani nebol povedal, že takéto indivíduá chodili po Zemi, však? Dnešnú edíciu bizarných smrtí sprevádzalo množstvo prípadov s používaním zbraní, na záver však máme pripraveného ešte dobromyseľného kamionistu, ktorý mal neblahé tušenie, že z jeho cisterny vyteká benzín. Zastavil na benzínke, obhliadol cisternu a únik naozaj odhalil. V dobrom úmysle zistiť, koľko benzínu stratil, sa vyšplhal po rebríku a kedže bol práve stred noci, vytiahol zapaľovač, zapálil a ohňom vyzbrojený vsunul ruku do obrovskej nádrže. Výbuch bol spektakulárny.

Domov
Zdieľať
Diskusia