Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2016, 18:14
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Ako prebiehala šialená príprava Jareda Leta na rolu Jokera a prečo bol v Suicide Squad tak krátko?

FILMY A SERIÁLY JARED LETO
Uložiť Uložené

Jared Leto o tom, čo všetko prežil na natáčaní a ako sa pripravoval na zvrátenú rolu.

Väčšina z nás už má premiéru Suicide Squad za sebou. Viete teda, že Joker sa na plátne veľmi neohrial. Ešte predtým, než prejdeme k jeho príprave na rolu, si povieme, prečo tomu tak bolo. So stopercentnou istotou to povedať nevieme, no je pravdepodobné, že Ayerovi sa veľké množstvo scén s touto postavou nepáčilo, respektíve nefungovali vo filme ako takom. Môže za tým byť aj niečo iné, no aj sám Jared je z toho sklamaný. Vo filme údajne chýba veľké množstvo scén s jeho postavou, ktoré sa môžu, ale aj nemusia dostať na verejnosť. Niečo z toho bude pravdepodobne v bonusoch na DVD a Blu-ray, nakoniec, sám Ayer sľúbil niečo cez 10 minút pridaných záberov, na ktoré sa majitelia týchto nosičov môžu tešiť.

Ako prebiehala šialená príprava Jareda Leta na rolu Jokera a prečo bol v Suicide Squad tak krátko?

Viac si o tomto povieme v samostatnom článku, v ktorom sa budeme venovať zákulisným "drbom" ohľadom natáčania, dotáčok a celkovej atmosféry v štúdiu. Teraz už prestúpime k tomu, ako Leto vnímal svoju najnovšiu rolu. Mal to šťastie, že stretol Heatha Ledgera ešte počas jeho usmievavých dní. Jeho výkon a zobrazenie Jokera v Dark Knight bol pre neho jedným z najlepších hereckých predstavení kinematografie, s čím asi nemôžeme viac, než súhlasiť. Jaredovi však bolo jasné, že nemôže nasledovať jeho kroky, a tak sa vydal iným smerom. Jeho method acting je známe široko ďaleko, a tak asi nikoho neprekvapí, že ako prípravu na rolu vybral aj sledovanie agresívnych, kriminálnych a hlavne násilných činov. Joker je pre neho človek, ktorý je s násilnosťami stotožený a vníma ich ako prirodzenú vec, Leto sa teda chcel dostať do podobného stavu a zžiť sa s jeho myšlienkovými pochodmi. Priznal, že postavu Jokera obdivuje. Je to podľa neho zabávač. Rozosmejú ho veci, ktoré iných nikdy v živote, ako napríklad smrť. Rád okolo seba vytvára energiu, aj keď to práve nemusí byť vždy poztiívna energia. Myslí, že toto bol pre Jokera iba začiatok a ešte sa máme na čo tešiť. Nič oficiálne ohľadom jeho postavy a účasti v iných filmoch však nevieme. 

Odporúčané
RECENZIA: Morbius RECENZIA: Morbius 31. marca 2022, 13:30

A čo sa týka jeho darčekov? Nuž, ak ste čítali náš starší článok, určite si pamätáte, čo komu počas natáčania podaroval. Na spoločný stôl pre hercov nechal bodyguardom priniesť mŕtve prasa. O niečo neskôr podaroval Willovi Smithovi (Deadshot) skutočné náboje, Margot Robbie (Harley Quinn) živého, čierneho potkana a Jayovi Hernandezovi (El Diablo) zase poslal záhadný balíček. Potkan Margot Robbie nakoniec skončil v rukách Guillerma del Tora. 

Ako prebiehala šialená príprava Jareda Leta na rolu Jokera a prečo bol v Suicide Squad tak krátko?
Zdroj: Guillermo del Toro
zdroj: Guillermo del Toro

Tam ale zoznam prekvapení od Jareda zďaleka nekončí. Will Smith, Margot Robbie a Adewale Akinnuoye-Agbaje (Killer-Croc) dostali oveľa nepríjemnejšie darčeky, než tomu bolo pred pár mesiacmi. Tentoraz zašiel Jared Leto ešte ďalej, keďže im venoval použité kondómy a análne guličky.

„Urobil som veľa vecí, aby som docielil dynamický nástup a chémiu postavy, aby som vytvoril element prekvapenia, spontánnosti, a aby som zbúral akékoľvek steny, ktoré by tam mohli byť. Joker je osoba, ktorá veľmi nerešpektuje osobný priestor a taktiež nepozná hranice.“ - Jared Leto

Jared sa stal naplno Jokerom. Pravidlom je - nikdy sa nestaň Jokerom naplno. Tú postavu nehral, fakt sa ňou na istý čas stal a... trochu nás rozrušil. - Will Smith

Ako prebiehala šialená príprava Jareda Leta na rolu Jokera a prečo bol v Suicide Squad tak krátko?

Čo sa toho potkana týka, na uliciach v New Yorku sa to nimi vraj hemží a nemal problém jedného zohnať. Tých darčekov však bolo viac, o niektorých sa asi ani nedozvieme. Jareda sa na istý čas herci aj báli, keďže Jokerom neprestal byť počas prestávok medzi natáčaním. Joker bol medzi nimi počas obedových páuz a vlastne vždy, keď sa na Leta pozreli. Ten obhajuje svoje darčeky tak, že tým skúmal, čo sú vlastne postavy vo filme zač. Dokonca všetkým zložil aj krátke piesne. Nebolo to všetko však deprimujúce a strašidelné. Leto a spol. zažili počas natáčania hromadu zábavy. Inokedy to však bolo naozaj nepríjemné. Sám režisér mu po tom, čo vstúpil na scénu povedal, že pôsobi nebezpečne a strašidelne. 

Odporúčané
Jared Leto údajne presviedčal Warner, aby Jokera s Joaquinom Phoenixom zrušili Jared Leto údajne presviedčal Warner, aby Jokera s Joaquinom Phoenixom zrušili 20. októbra 2019, 19:19

A či Jared Leto váhal s prijatím ponuky na rolu Jokera? Podľa jeho vlastných slov nebolo o čom váhať. Akonáhle dostal telefonát, všetko si premyslel, no od začiatku mu bolo jasné, že je to pre neho ďalšia výzva a aj napriek tomu, že si uvedomoval, aký geniálny výkon Heath Ledger podal, do toho išiel s entuziazmom jemu podobným. A musíme povedať, že nesklamal. Sklamal skôr finálny zostrih, ktorý nám Jokera predstavil len ako vedľajšiu postavu, akýsi element rozšírujúci charakter a minulosť Harley Quinn, takže sa nedá skutočne povedať, čo od neho môžeme čakať a aký vlastne je. V recenzii som písal, že ma veľmi nebavil, ale túžim po tom vidieť od neho viac. Určite ešte má čo povedať a myslím, že všetci chceme byť pritom.

Domov
Zdieľať
Diskusia