Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2016, 9:03
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Pomocou Googlu si odteraz môžete poprehliadať rôzne svetové maľby na najvyšších možných detailoch

KULTÚRA GOOGLE UMENIE
Uložiť Uložené

Niečo podobné ti na hodine dejepisu alebo umenia a kultúry neukážu.

Múzeá a galérie síce ešte stále bezkonkurenčne slúžia ich jedinému účelu, no už v dnešných dňoch začínajú mať ďalšiu konkurenciu. Americký internetový gigant Google totižto vylepšuje svoju ďalšiu užitočnú funkciu. Ako ste už z nadpisu článku zistili, ide najmä o umelecké diela, ktoré nemusíte už hľadať iba v určitých múzeách či kdesi na Google obrázkoch, ale k dispozícii máte rovno novinku Art Camera Images. Po kliknutí na odkaz vľavo sa vám zobrazia celé desiatky hodnotných obrazov, ktoré si jednoducho môžete stiahnuť do svojho počítača či mobilného zariadenia a tam ich dôkladne preskúmať a poprezerať v najvyššom rozlíšení. Gigapixelové obrázky sú samozrejme zhotovované s mnohými súhlasmi a ľuďom umožňujú prezrieť si naozaj všetky detaily - od voľným okom ťažko viditeľných objektov až po samotné ťahy štetcom. Na začiatok je k dispozícii celkovo jedna tisícka obrazov od slávnych maliarov akými boli napríklad Rembrandt, Van Gogh či Monet. Postupne sa popridávajú ďalšie várky.

 

Pomocou Googlu si odteraz môžete poprehliadať rôzne svetové maľby na najvyšších možných detailoch
Zdroj: dailymail.com

Je celkom pravdepodobné, že v budúcnosti si budeme obrazové materiály z histórie prezerať výlučne iba z pohodlia domova. Ale múzeum je múzeum...

Domov
Zdieľať
Diskusia