Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. marca 2016, 20:49
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Čo všetko nám ukázal Apple okrem menšieho iPhonu? Nový iPad a nočný režim vyzerajú viac než sľubne

TECH
Uložiť Uložené

Máme tu ďalšie novinky z Cupertina.

Ako ste si mohli prečítať v predchádzajúcom článku, iPhone SE je naozaj skvelý. Apple sa konečne vrátil k menšiemu telefónu, na ktorom si vybudoval tak veľkú dôveru svojich zákazníkov a čo viac, comeback zažila aj staršia dizajnová šablóna sprevádzaná ostrými hranami, ktorá sa považuje za vôbec najkrajší dizajn iPhonu. Spolu s novým, menším telefónom sme sa však dočkali aj ďalších hračiek a aktualizácií. Začneme s iOS.

Už dlho sa diskutovalo o pomerne veľkej aktualizácii v poradí 9. mobilného operačného systému s označením 9.3. Spomedzi všetkých noviniek sa stal hlavným lákadlom predovšetkým nočný režim. Na základe aktuálneho času sa teplota farieb automaticky prispôsobuje, t.j. v nočných hodinách displej postupne zažltne, čím sa stane príjemnejší na pohľad, nebude dráždiť oči a koniec koncov vám pomôže ľahšie zaspať, keďže mobilné telefóny či notebooky v nočných hodinách dávajú organizmu najavo, že ešte stále nemáte potrebu spánku. Samozrejme, teplotu farieb budete môcť nastavovať aj manuálne. V 9.3 tiež pribudlo uzamknutie poznámok (nutnosť zadať odtlačok prstu). Nejde o žiadnu novinku, no konečne aj táto funkcia bude užívateľom "jabĺčka" k dispozícii. Aktualizácia softvéru by mala byť dostupná už dnes.

Čo všetko nám ukázal Apple okrem menšieho iPhonu? Nový iPad a nočný režim vyzerajú viac než sľubne

Ďalším updatom prešla rada iPadov. Mohutný, 12,9-palcový iPad Pro si vďaka prekrásnemu displeju, štvorici reproduktorov, výkonnému hardvéru a ďalším skvelým parametrom našiel cestu k množstvu užívateľov, avšak uhlopriečka len o niečo menšia než priemerný kompaktný notebook nie je príliš prijateľnou voľbou pre predchádzajúcich majiteľov 9,7 či 7,9-palcového iPadu. Preto sa k rade Pro pridala aj 9,7-čka, čím sa Apple postaral o vznik bezkonkurenčného multimediálneho zariadenia. Nebudeme si nahovárať, že iPad je zariadenie stvorené pre prácu, ako ho prezentujú nadšení zamestnanci v prezentačnom videu, na druhú stranu, ide o ideálne zariadenie pre zábavu.

Čo všetko nám ukázal Apple okrem menšieho iPhonu? Nový iPad a nočný režim vyzerajú viac než sľubne

Menší iPad Pro disponuje rovnako ako jeho väčší brat štvoricou reproduktorov, ktoré ponúkajú až dvojnásobný výkon. Jeho displej  s rozlíšením 2048×1536 pixelov označil Apple ako najjasnejší a najmenej reflektívny na svete. Navyše, okrem nočného režimu je iPad osadený štvoricou senzorov merajúcich okolité osvetlenie v miestnosti. Na základne prostredia sa prispôsobuje teplota farieb, teda pri čítaní kníh budete mať pocit, že držíte v ruke "skutočný" list papiera (obrázok nižšie). 

Čo všetko nám ukázal Apple okrem menšieho iPhonu? Nový iPad a nočný režim vyzerajú viac než sľubne

Oslňujúci výkon zabezpečí čipset A9X. Keďže hovoríme o Pro verzii, bude k dispozícii príslušenstvo v podobe Apple Pencil či pripojiteľnej klávesnice. Fotoaparát to konečne dotiahol na úroveň iPhonov a teda senzor vyhotoví až 12MP zábery vrátane 4K videa. Batéria ponúkne už tradičnú, 10-hodinovú výdrž. Do predaja sa dostane začiatkom budúceho mesiaca so sumou štartujúcou na približne 600 € za 32GB model. V obchodoch nájdeme taktiež 128 či nezvyčajných 256GB. Ku záveru prezentácie sa ešte Tim stihol pochváliť, že už v roku 2017 sa Apple presťahuje do nového campusu, ktorého aktuálny stav môžete sledovať tu. Ktorá z dnešných noviniek vás oslovila najviac?

Čo všetko nám ukázal Apple okrem menšieho iPhonu? Nový iPad a nočný režim vyzerajú viac než sľubne
Domov
Zdieľať
Diskusia