Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2016, 14:45
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Umrel Alan Rickman, nezabudnuteľný predstaviteľ profesora Snapea či Hansa Grubera

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Vo veku 69 rokov nás opustila britská herecká legenda, Alan Rickman.

Len pár dní po smrti Davida Bowieho sa svet opäť raz ponorí do smútku. Z Británie totiž prišla smutná správa o smrti známeho herca Alana Rickmana, ktorý opustil náš svet vo veku 69 rokov. Rickman umrel obklopený rodinou a priateľmi. Trpel rakovinou a tá ho, nakoniec, aj obrala o život. Herec bol obľúbený najmä v Anglicku nielen vďaka mnohým filmovým rolám, ale taktiež skvelým výkonom na javisku a doskách divadiel. 

Mladší z nás si ho pamätajú ako profesora Snapea vo filmoch o Harrym Potterovi, kde stvárnil svoju rolu až nevídane dobre. Viacerí ho ale poznáme aj ako Hansa Grubera, záporáka z prvého Die Hard, kde stál proti Bruceovi Willisovi. Pamätné ostanú aj snímky ako Robin Hood: Kráľ zbojníkov, Láska nebeská, Sweeney Todd, Dogma, Rozum a cit, Truly, Madly, Deeply a ďalšie. Za svoj život získal Zlatý glóbus (Rasputin), cenu Bafta (Robin Hood - Kráľ zbojníkov), ale odniesol si ocenenie aj od Emmy (opäť Rasputin). Zahral si v desiatkach filmov, jeho talent bol ale spozorovaný možno až príliš neskoro. 30 rokov trvalo, kým sa dostal pred kamery, avšak to, čo nasledovalo potom, bolo darom pre filmových divákov. V mene celej redakcie a všetkých, ktorí toto čítajú, chceme pánovi Rickmanovi poďakovať za všetky tie úžasné postavy. 

Umrel Alan Rickman, nezabudnuteľný predstaviteľ profesora Snapea či Hansa Grubera
Domov
Zdieľať
Diskusia