Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2015 o 9:46
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Kličko zdolaný, Fury je novým majstrom a Ukrajinec sľubuje odvetu

ŠPORT BOX
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Po dlhých 11 rokoch odchádza Vladimir Kličko z ringu so smutným výrazom a taktiež bez svojich pásov.

Doteraz sa mi tomu nechce veriť, ale zároveň mi je jasné, že si to Vladimir pýtal už pekných pár zápasov. Okrem zápasu s Pulevom väčšinou nešiel nadoraz, hral viac šachy, než boxoval, a miestami to až pretaktizoval. Inokedy akoby nebol dostatočne fyzicky pripravený, no a to sa mu vypomstilo aj dnes. Teraz už bývalý držiteľ opaskov WBA (Super), WBO, IBF a IBO v superťažkej hmotnostnej kategórii akoby dnes ani nemal chuť boxovať a naštartovalo ho až jedenáste kolo, kedy mu Tyson Fury pekne naložil. Kličko toho dnes veľa nepredviedol, skákal od kola ku kolu a snažil sa ovládať zápas, už tradične, svojou ľavou rukou, bohužiaľ však nepoužíval svoju pravú. Až v závere zápasu ukázal, prečo je majstrom, no nestačilo to, a pri tom, ako búšil do Furyho jednu za druhou, aj pár rán inkasoval. Rozhodcovia rozhodli v prospech Brita jednohlasne v pomeroch 115:112, 115:112 a 116:111.

Neviem prečo, ale zdalo sa mi, že sa Vladimirovi akoby ani nechcelo boxovať, akoby ani nemal chuť vyhrať. Nebol aktívny, nesnažil sa viac zapojiť svoju pravú ruku a z polospánku, v ktorom si nechcel priznať realitu možnej prehry sa zobudil až príliš neskoro. Mať ten zápas tak 14 kôl, Tyson by celkom možno ležal na zemi, kôl však bolo 12 a v nich celkovo dominoval práve Brit, ktorý spôsobil Ukrajincovi aj pár tržných rán na tvári. Dnešný zápas nebol veľmi atraktívny a rozhodne nemôžeme tvrdiť, že by niekto ukázal z boxu oveľa viac, než ten druhý, no aktívnejší bol jednoznačne Fury. Veľká škoda, že prehnané taktizovanie Klička má za následok, že sú jeho zápasy nudnejšie. Miesto analýzy súpera akoby v posledných rokoch len vyčkával a vyčkával, až sa nenazdá a končí 12. kolo. Raz to ale prísť muselo a dúfam, že v ďalšom zápase už svojho súpera roznesie ako kedysi. 

Kličko zdolaný, Fury je novým majstrom a Ukrajinec sľubuje odvetu

zdroj: boxingnewsonline

Síce sa správal pred zápasom ako nešportový chuligán a totálne nesympatický športovec, po konci zápasu aj tak len priznal, že šlo o jeho taktiku. Tá sa mu veľmi nevyplatila a skúseného Vladimira jeho opičky v ringu nevyviedli z miery. Ukrajinec sa skôr porazil sám a schyľovalo sa k tomu už v minulých zápasoch. Pevne však verím, že Dr. Steelhammer sa vráti, nakoniec, odvetu sľúbil a myslím, že už to bude lepšie. Avšak, ani on vek neoklame. Predsa len, v čase odvety už bude mať 40 rokov, zatiaľ čo Tyson Fury stále len 27, maximálne 28. 11 rokov Vladimir neokúsil kyslý pocit prehry, dnes v Düsseldorfe však pridal na svoje konto celkovo 4. porážku v úctyhodných 68 zápasoch profikariéry. Brit Fury zase uspel v 25. zápase, pričom vyhral úplne všetky a je novým majstrom. Bude zaujímavé sledovať boj o tituly v najbližších mesiacoch, no Vladimirovi sa vyhliadky do budúcna rozhodne skomplikovali.

Odporúčané
Zlomené ruky, vybité zuby aj smrť po tvrdom knokaute. Brutálny box bez rukavíc je novým fenoménom, populárnym aj na Slovensku Zlomené ruky, vybité zuby aj smrť po tvrdom knokaute. Brutálny box bez rukavíc je novým fenoménom, populárnym aj na Slovensku 13. mája 2024 o 9:30

Jedno je ale isté, Fury vyhral zaslúžene, Kličko dostal ešte zaslúženejšiu facku a je len na ňom, či bude mať chuť a vôľu vrátiť sa na trón, kam aj patrí. Komu ste fandili vy? Potešil vás zápas, respektíve, aspoň jeho posledné tri kolá?

Domov
Zdieľať
Diskusia