Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. septembra 2015, 14:52
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Prior Design patrične rozširuje už aj 510-koňový Mercedes-AMG GT S

TECH MERCEDES-BENZ
Uložiť Uložené

Spoznávame ďalšiu zaujímavú úpravu od nemeckého tunera, tentokrát uskutočnenú na športovom AMG-čku.

Prior Design, nemecký to úpravca predovšetkým domácich prémiových vozidiel je vo svete dobre známym menom, za čo môže ďakovať najmä svojmu pôsobeniu založenom na tvorbe charakteristických bodykitov. Jedným z jeho posledných výtvor, ktorý zožal úspech a obletel svet je nepochybne prerábka nekompromisného BMW M6, no a teraz sa na zúbky pozerá ďalšiemu, nemenej zaujímavému a výkonnému adeptovi, stále pomerne novému GT-čku zo stajne Mercedes-AMG. Jeho pointou je opätovne rozšírenie karosérie, a teda nové nárazníky, blatníky, prahy či lišty vyrobené už tradične z kvalitného Duraflexu, čo prináša veľkú pevnosť a zároveň flexibilnosť v tvarovaní. Ako úpravca vždy tvrdí, nie je tomu inak ani tentokrát, a všetky dodatočne namontované komponenty je možné aplikovať na bežné verzie bez akéhokoľvek veľkého úsilia a problémov, keďže ich inštalácia je vskutku jednoduchá. Oproti štandardnému vyhotoveniu je možné doplniť exteriér o viaceré dizajnové doplnky, ktoré sa majú postarať nielen o zlepšenie aerodynamiky ale aj samotnej stability vozidla. Nechýba tak množstvo aerodynamických detailov, otvorov na vháňanie vzduchu ako i rozmerný difúzor a výrazná odtrhová hrana na veku batožinového priestoru. 


Presné parametre nielen o tom, o koľko GT-čko vďaka dodatočným prvkom narástlo do šírky, zatiaľ nie sú známe, v závislosti od požiadavky majiteľa je ale možné následne takýto exemplár postaviť na firemné disky PD3FORGED Superlight vo veľkostnom rozmedzí 18 až 23". Náhľadom do interiéru nedisponujeme tiež, a viac informácií sa nedozvedáme ani po stránke motorového priestoru. Keďže však ide konkrétne o model GT S, jeho vnútro vypĺňa 4-litrová V8-čka s výkonom 375 kW / 510 koní a krútiacim momentom 650 N.m, pričom je viac než pravdepodobné, že dodatočné zmeny vykonané zo strany úpravcu vykonané nebudú, nakoľko zvyčajne sa sústredí výhradne na vylepšovania po dizajnovej stránke. To ale v tomto prípade absolútne nevadí, veď GT S-ko zdolá 100 km/h z pokoja už za úctyhodných 3,8 sekundy, a jeho maximálna rýchlosť počíta s hodnotou minimálne 310 km/h. Cenové relácie úprav firmy Prior Design stále neboli zverejnené.

Prior Design patrične rozširuje už aj 510-koňový Mercedes-AMG GT S
Prior Design patrične rozširuje už aj 510-koňový Mercedes-AMG GT S
Domov
Zdieľať
Diskusia