Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júna 2015 o 0:02
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

EA prekvapilo celý svet epickým gameplayom pre Star Wars: Battlefront, no to ani zďaleka nebolo všetko

TECH
Uložiť Uložené

EA začalo svoju pressku kráľovsky. Prvýkrát ukázalo nový Mass Effect, ktorý budí veľa pozornosti. Videli sme ale aj FIFU, NFS, Battlefront či Mirror’s Edge.

Máme za sebou Bethesdu, skvelý Microsoft, no a na rade je EA so svojimi športami a indie hrami. Okrem nich však mala presska ponúknuť aj obrovské IP a očakávané tituly. Začali sme hneď pokračovaním pecky Mass Effect od Bioware, ktoré v krátkom traileri odhalilo Mass Effect Andromeda. Veľa infa sme sa ale nedozvedeli. Išlo skôr o podobný teaser, aký nás navnadil na Mass Effect 3. Isté však je, že budeme objaviť nové galaxie. Nasledovalo Need for Speed, ktoré sme si ale rozobrali v samostatnom článku. 


Tento rok je rok Star Wars. Nielen kvôli hrám od EA, ale najmä kvôli filmovým oznámeniam, komiksom, digitálnej verzii celej ságy a tak ďalej. Okrem Battlefrontu (o ňom trochu nižšie) ale ešte dostaneme príbehovú expanziu do Old Republic s názvom Nights of the Fallen Empire. Tá hovorí o dvoch bratoch, ktorých rozdelila vojna. Temná a svetlá strana Sily sa tak opäť postavia proti sebe v bratovražednom boji. Cinematic trailer vyzerá nádherne, rovnako ako krátke filmy spred pár rokov, hra však nie je first person a rozhodne nejde o to, čo si predstavujete (len ak by ste nevedeli). Expanzia vyjde 27. októbra. 


Unravel. Tak sa volá najlepšie vyzerajúca a pútavá arkádovka na doterajšej E3. Hrať budeme za červeného vlneného panáčika, ktorý sa bude snažiť pretĺkať prekážkami pomocou vlastného tela. Level design je veľmi pekný a ponúka širokú škálu variabilného prostredia. Podobne na tom bude mobilná hra Minions Paradise či Star Wars: Galaxy of Heroes. Videli sme aj viac z Plants vs Zombies 2.


Nasledovali ale športy, ktoré sú už klasikou EA konferencií. Každý rok predsa vychádza ďalšia a ďalšia časť či už z prostredia futbalu, basketbalu alebo hokeja. Ako prvá sa nám predstavila NHL-ka, mňa však oveľa viac zaujalo nové NBA LIVE, ktoré prekopalo systém prihrávok, pohybu a animácií, ale i streľby. NBA od EA som ešte nevyskúšal, no je celkom možné, že ak bude príležitosť, dal by som si v tomto ročníku povedať. Každý už teda čakal na FIFU. Ešte pred jej predstavením prišiel chválospev Pelého, ktorý E3 využil ako ďalšiu možnosť zviditeľnenia svojho mena. Hovoriť o tom, že Messi nie je najlepší ho už asi unavilo, nakoniec, došli mu azda všetky argumenty. Po jeho odchode však už konečne našiel čas pre FIFA 16. Hra ponúkne vylepšené bránenie, zvýšenú inteligenciu hráčov, no viac informácií sme sa nedozvedeli. V lete toho ale príde viac. 


Mnohí ale čakali na Mirror’s Edge 2 s podnázvom Catalyst, a tí sa ho aj dočkali. Nedostali sme síce gameplay, ale aj trailer potešil, najmä, keď ukázal hru v takomto svetle. Príbeh sa reštartuje, budeme hrať za Faith, no a okrem obrovského mesta ovládaného korporáciami nás čaká boj bez zbraní, prepracovaná interakcia s prostredím a rôzne parkourové výzvy. Hra vyjde 23. februára 2016.

Na rad prišlo ale to, čo sme všetci čakali. Úprimne? Battlefrontu som sa bál ako upír striebra, no DICE ma svojim gameplayom posadilo na zadok. Doslova úchvatný súboj na planéte Hoth inšpirovaný Empire Strikes Back vo mne vyvolal niečo dávno zabudnuté. Atmosféra Star Wars je nepopierateľná, prestrelky vyzerajú neuveriteľne zábavne, ovládanie mechov a stíhačiek sa mi páči už teraz, no a záver? Ikonické dýchanie, zvuk svetelného meča a Darth Vader je tu. Dokonalý koniec videa, vravel som si. DICE na mňa ale kašle a spôsobí mi ešte väčšie zimomriavky, keď necháva hráča bojovať za postavu Lukea Skywalkera v priamom súboji s Vaderom. O niečom takomto sme mohli my, milovníci tejto ságy, len snívať. Viac o hre sa dočítate tu. Star Wars: Battlefront vychádza na PC, PS4 a Xbox One 17. novembra. Neskôr pre vás pripravím samostatné preview. Pretože Battlefront si to dopekla zaslúži. Ďakujeme EA za skvelú konferenciu, oveľa menej nudnú, než tomu bolo minulý rok. Ako zatiaľ E3 hodnotíte vy? Predpokladám, že nadmieru pozitívne.


May the force be with you! 

Teraz si už vychutnajte epický gameplay

Domov
Zdieľať
Diskusia