Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2015, 16:14
Čas čítania 0:00
Peter Hlavička

Kúpil by si si tričko za 2 €, keby si videl, za akých podmienok bolo vyrobené?

MÓDA FASHION REVOLUTION
Uložiť Uložené

Celosvetová módna iniciatíva Fashion Revolution, ktorej hlavným cieľom je zlepšenie pracovných podmienok pri výrobe oblečenia a ochrana prírodných zdrojov, už bojuje proti...

Celosvetová módna iniciatíva Fashion Revolution, ktorej hlavným cieľom je zlepšenie pracovných podmienok pri výrobe oblečenia a ochrana prírodných zdrojov, už bojuje proti takzvanej rýchlej móde v mnohých európskych krajinách, vrátane Slovenska. V Berlíne sa tak napríklad rozhodli ponúknuť ľudom na námestí Alexanderplatz biele tričká z automatu s cenovkou 2€, ktorým by asi na prvý pohľad neodolal nikto z nás. Jediný problém je v tom, že si po zaplatení musíš pozrieť krátke video o tom, ako sa tvoje tričko vyrábalo. Nájsť tričko za 2€ totiž môže vyzerať na prvý pohľad ako skvelá vec, no nie každý hneď myslí na to, akú cestu si už dovtedy prešlo.

Domov
Zdieľať
Diskusia