Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. novembra 2014, 18:56
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Legendy slovenského internetu #9: Športový špeciál

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Kto iný, ako naši obľúbení domáci reprezentanti nás vedia pri sledovaní podujatí pobaviť viac?

Dúfam, že sme vám počas dlhšej absencie chýbali a článok ste opäť otvorili s cieľom zabaviť sa. Opäť budeme pokračovať podľa tematického rozdelenia tak, ako ste boli zvyknutí v predošlých dieloch. Dnešok bude venovaný tým, ktorí nás vedia aspoň na krátky čas spojiť v jeden spoločne držiaci národ. Správne, sú nimi naši milovaní aj nenávidení športoví reprezentanti. A keďže v dobre známych pozápasových rozhovoroch sa perál nájde neúrekom, je z čoho vyberať. Už podľa názvu seriálu môžete tušiť, že sme sa zamerali na tie najlegendárnejšie, zároveň okorenené o poriadnu dávku humoru. Tradične okrem samotných videí pridáme aj zopár zaujímavých informácií, ktoré vám dopomôžu vytvoriť si úplný obraz. Teraz už ale prejdime na spomínané legendy.

Miňo Stoch - Pi*ku ti je*em!

Rozhovory. Pravdepodobne najväčší postrach všetkých športovcov. Horšie je už len, keď ich musia absolvovať v cudzom jazyku. Pre mnohých je najznámejším práve tento, ktorého hlavným aktérom je náš obľúbenec, Miroslav Stoch. Po zápase pohára UEFA si ho odchytila zahraničná redaktorka. Tej sa ešte dokázal pohotovo lámavou angličtinou ubrániť. Keď však na scénu prišiel bulharský brankár a očividne aj Miňov veľký kamarát, Nikolay Mihaylov, všetko sa zvrhlo a na svet sa dostal pre Slovákov už dobre známy výrok, pi*ku ti je*em. Určite nemusíme hľadať žiadne hlbšie významy, jednoducho interný futbalový vtip s nie práve najlepším načasovaním.

Michel Miklik - oslava striebra 2012

Keďže podobné úspechy nezažíva slovenský hokej často, následné oslavy si všetci užívame o to viac. Naposledy sme ukoristili cenné striebro na Majstrovstvách sveta v roku 2012. Aj napriek finálovej porážke sa naši chlapci vrátili domov ako hrdinovia. Najprv vyškolili hokejové veľmoci v hokeji a potom celému Slovensku ukázali, ako to patrične zapiť osláviť. Bujaré radovánky fanúšikov musela krotiť polícia a lepšie na tom neboli ani samotní reprezentanti. Oficiálna časť si našla miesto na Námestí SNP, kde nechýbali ani zvedaví redaktori. Tí majú na respondentov čuch a vždy si vedia vybrať správe. Nesklamal ani Mišel a aj keď potreboval na vyjadrenie pocitov až dva pokusy, nakoniec všetko dobre dopadlo.

 "No už že,... nejak som z toho,... na šampionát chcel som,..."

Richard Lintner

Žijúca hokejová legenda, manažér hviezd, komentátor, majiteľ telefónnych čísel všetkých zásadných mien svetového hokeja, bývalý reprezentačný kapitán, budúci tréner, obranca a odborník na všetky ofenzívne a defenzívne taktiky. Aj takto by sa dal v krátkosti charakterizovať bývalý reprezentant, ktorého už viac ani predstavovať nie je treba. V posledných rokoch sa počas svetových šampionátov objavuje v televízii aj ako ako šikovný pomocník. Preslávili ho aj pozápasové emočné výlevy, kedy neraz vyronil slzičku, čo mu samozrejme ako srdciarovi nezazlievame. Aj preto si Citrón zaslúži nielen miesto v tomto seriáli, ale aj ako skutočná hokejová legenda. Bolo pre mňa skutočne ťažké vybrať len jeden vtipný moment, preto bude Rišov profil trochu obšírnejší, čo mi určite odpustíte.

"Dáni na čo siahli, to im vyšlo. Čo podávali, tak to som ešte nevidel ani Rusov za čias, ja neviem koho, Michaelova do prdele" rozhovor po prvej tretine v zápase s Dánmi na MS 2010, ktorú sme prehrali 0:6.

Takto Citrón vysvetľuje obranné triky, ktoré sa používajú v tímoch, ktoré má pod palcom. Jeho účinný zónový pressing zaručoval tímom dlhodobé vynikajúce štatistiky počas oslaboviek. A na záver známe "Óka".

 

Neviem si predstaviť krajšiu bodku za dnešným seriálom. Hádam najsilnejší Riškov predzápasový prejav. Nenechajte sa pomýliť názvom, určite v ňom nehral žiadnu rolu alkohol. Typický Citrón plný entuziazmu a vtipu prezradí, ako naučil hrať Fínov hokej za tri mesiace, avšak zároveň má recept na ich zdolanie.

Ďakujem pekne za pozornosť, dúfam, že ste sa pobavili a vidíme sa opäť približne o týždeň o takomto čase. Zatiaľ nám v komentároch môžete zanechať námety na adeptov, ktorí sa zatiaľ v Legendách slovenského internetu neobjavili.

Domov
Zdieľať
Diskusia