Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. februára 2014, 23:37
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Jednoduchá hra Flappy Bird zachvátila svet

TECH
Uložiť Uložené

Určite ste sa aj vy v posledných dňoch stretli s kamarátom, ktorý vám odporučil stiahnuť si jednoduchú hru s názvom Flappy Bird. Tento ošiaľ už rozšíril po takmer celom svete.

Len pár nocí potreboval vietnamský developer Dong Nguyen na to, aby vytvoril jednu z najúspešnejších hier súčasnosti. Doposiaľ si Flappy Bird stiahlo už viac ako 50 miliónov užívateľov celého sveta a aj keď je aplikácia úplne zadarmo, vývojár si denne len vďaka reklamám prilepší o niekoľko desiatok tisíc dolárov. V AppStore sa v tabuľke hodnotení môže porovnávať dokonca aj s aplikáciami ako je napríklad Gmail. Cieľ hry je pri tom úplne jednoduchý, stačí udžať letiaceho vtáka nad zemou a dávať pozor, aby sa nedotkol žiadnej prekážky. Aj keď sa na prvý pohľad môže zdať, že je hra primitívna vyžaduje naozaj pevné nervy a trpezlivosť. Alebo môžeš skončiť ako ja a vypínať telefón štýlom Momo.

Autor sa už vyjadril, že hru neplánuje v žiadnom prípade zdokonaľovať. Práve grafika inšpirovaná starými arkádovkami, ako napríklad dobre známy SuperMario, dodáva tomuto titulu tú správnu atmosféru.


Jednoduchá hra Flappy Bird zachvátila svet


Samozrejme, v komentároch sa môžeš pochváliť svojim skóre, prípadne prezradiť tipy na upokojenie sa.

Domov
Zdieľať
Diskusia