Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
dnes 22. októbra 2024 o 13:28
Čas čítania 0:57
Ella Petrová Karolína Uličná

Donald Trump podával hranolky v Mekáči, nemal však povolenie. McDonald’s sa voči kampani rázne ohradil

OSOBNOSTI DONALD TRUMP MCDONALD’S
Uložiť Uložené

Celá akcia bola fingovaná a personál okolo Donalda Trumpa boli herci.

O necelé dva týždne sa uskutočnia voľby budúceho prezidenta alebo prezidentky USA. Trumpov tím v záverečnej fáze robí všetko pre to, aby sa priblížil bežným ľuďom.

Tentoraz sa Donald Trump zamestnal ako radový zamestnanec jedného z najväčších reťazcov fast-foodov. Ten však bol v tom čase zatvorený a všetci okolo Donalda Trumpa boli iba herci.

Hoci videá na internete ukazujú, ako americký kandidát na prezidenta podáva zákazníkom jedlo v reštaurácii cez okienko drive-thru, nič z toho nebola pravda. Na zinscenovanom podujatí si Trump obliekol zásteru, aby vyzeral ako obsluha a rozdával ľuďom jedlo na mieste, ktoré bolo kvôli jeho kampani zatvorené. Okrem iného tvrdil, že jedlo urobil sám za jeho peniaze. 

Ako píše CNN, McDonald's v sobotu uviedol, že fastfoodový reťazec nepozval Trumpa na robenie hranoliek. Prezidentský kandidát aj napriek tomu neurobil v tomto prípade nič nelegálne.

Spoločnosť funguje na základe franšízového modelu, čo znamená, že prevažná väčšina jej prevádzok je vlastnená a prevádzkovaná nezávisle. Hoci majitelia franšíz musia dodržiavať určité usmernenia v zmluvách s materskou spoločnosťou, môžu slobodne pozývať politických kandidátov na podávanie hranolčekov bez súhlasu spoločnosti McDonald's.

Odporúčané
McDonald's daroval polovicu tržby z predaných hranoliek slovenským nemocniciam. Tento rok vyzbieral rekordnú sumu McDonald's daroval polovicu tržby z predaných hranoliek slovenským nemocniciam. Tento rok vyzbieral rekordnú sumu 15. októbra 2024 o 15:00

Samotné vedenie reštaurácie sa voči spojeniu s Trumpom ohradilo: „McDonald's nepodporuje kandidátov na volený úrad a to platí aj v tomto súboji o budúceho prezidenta. Nie sme červení ani modrí – sme zlatí.“

Niektorí kritici poznamenali, že s 34 odsúdeniami za trestné činy by Trump nikdy nedostal prácu v McDonalde. 

Domov
Zdieľať
Diskusia