Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
dnes 21. októbra 2024 o 9:24
Čas čítania 1:46
Radka Klučárová

One Direction dosiahla najstreamovanejší deň vo svojej histórii. Po smrti Liama Paynea vzrástli čísla na Spotify

HUDBA HUDBA
Uložiť Uložené

Obrovský úspech kapele priniesla tragická smrť kamaráta.

Po smrti britského speváka Liama Paynea dosiahla bývalá chlapčenská kapela One Direction na Spotify 17. októbra 57,5-milióna streamov, čo bol ich najväčší streamovací deň v histórii, informoval na Instagrame portál Complex.

Fanúšikovia si zosnulého speváka pripomínajú počúvaním tvorby obľúbenej skupiny, ktorá sa na pódium už nikdy nevráti v plnej zostave. K tragédii, ktorá obletela celý svet, sa vyjadrili aj jeho bývalí spevácki kolegovia – Louis Tomlinson, Zayn Malik, Niall Horan a Harry Styles. „Spomienky, ktoré s ním máme, si budeme pamätať navždy,“ napísali umelci v príspevku. V odkaze sa píše, že myslia aj na jeho rodinu, kamarátov a fanúšikov zosnulého Liama.

One Direction
Zdroj: Instagram/@onedirection

Obľúbený spevák Liam Payne zomrel v stredu 16. októbra po páde z tretieho poschodia hotela v Buenos Aires, v hlavnom meste Argentíny. V dôsledku pádu utrpel zranenia, ktoré boli podľa slov zdravotníkov nezlučiteľné so životom.

Liam Payne sa narodil 29. augusta 1993 v anglickom Wolverhamptone ako tretie dieťa do rodiny s dvoma staršími dcérami inštalatérovi Geoffovi Payneovi a zdravotnej sestre Karen Payne. Svoje detstvo hodnotil ako šťastné aj napriek tomu, že toho veľa nemali. Chcel, aby na neho boli rodičia hrdí, a tak sa v roku 2008 prihlásil do populárnej talentovej šou The X Factor.

Odporúčané
REFRESHNI SI PLAYLIST: Spoznaj životný štýl rapera Yeata, tanečnú novinku od FKA twigs či nový album s rukopisom Hard Rica   REFRESHNI SI PLAYLIST: Spoznaj životný štýl rapera Yeata, tanečnú novinku od FKA twigs či nový album s rukopisom Hard Rica 18. októbra 2024 o 11:00

Jeho šance na úspešnú sólovú kariéru sa zvýšili, no spevák sa pridal ku chlapčenskej kapele One Direction, ktorú vytvoril spolu s Harrym Stylesom, Louisom Tomlinsonom, Niallom Horanom a Zaynom Malikom. 1D, ako sa One Direction prezýva, dobili hudobnú scénu a stali sa jednou z najúspešnejších chlapčenských kapiel súčasnosti.

Vo finále sa One Direction umiestnila na treťom mieste a podpísala zmluvu s porotcom a tvorcom šou Simonom Cowellom a jeho produkčnou spoločnosťou Syco Entertainment. Ich debutový singel What Makes You Beautiful zožal po vydaní v septembri 2011 celosvetový úspech a dostal sa na prvé miesto v britskom rebríčku singlov, pripomína The Independent.

Po celom svete predali viac ako 70-miliónov nahrávok a dodnes sú považovaní za jednu z najvýraznejších chlapčenských kapiel v hudobnej histórii. Vydali päť albumov, vrátane debutu Up All Night z roku 2011, a získali množstvo ocenení, siedmich Brit Awards a štyroch cien MTV Video Music Awards.

Liam otvorene prehovoril aj o svojich problémoch s alkoholom a vlani v máji oslávil 100 dní bez alkoholu. Hudobník roky bojoval s depresiami. Priznal, že popularita na ňom zanechala „jazvy“, prešiel si veľmi náročnými obdobiami, z ktorých ho podľa jeho slov dostali blízki.

V roku 2017 sa mu zo vzťahu s o desať rokov staršou speváčkou Cheryl Cole narodil syn Bear. Po rozpade kapely sa vydal sólovou dráhou a v roku 2019 vydal svoj debutový album LP1. Titulnou skladbou albumu bol singel Strip That Down, na ktorej spolupracoval americký raper Quavo a spevák Ed Sheeran. Začiatkom tohto roka vydal svoj posledný singel Teardrops.

liam payne one direction
Zdroj: Getty Images/Gareth Cattermole
Domov
Zdieľať
Diskusia