Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
dnes 30. septembra 2024 o 12:03
Čas čítania 0:36
Hana Divišová

FIFA chystá na finále MS 2026 show podobnú Super Bowlu. Je za tým hlboká myšlienka boja proti chudobe

ŠPORT FIFA FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

FIFA a Global Citizen svoje plány oznámili v sobotu počas festivalu Global Citizen.

Global Citizen je popredná medzinárodná organizácia zameraná na boj proti extrémnej chudobe vo svete. S FIFA uzavreli svoje štvorročné partnerstvo a na finále majstrovstiev sveta sa plánuje ich spolupráca v štýle amerického Super Bowlu.

„Poslaním FIFA je rozvíjať futbal v každom kúte sveta a pozitívne ovplyvňovať spoločnosť,“ uviedol prezident FIFA Gianni Infantino vo svojom vyhlásení. „Vďaka partnerstvu FIFA a Global Citizen spojíme svet športu a zábavy, aby aktívne prispel k lepšiemu svetu. Zaväzujeme sa k sérii spoločných aktivít, ktoré pomôžu podporiť prístup k futbalu,“ dodal.

Evans a FIFA Gianni Infantino
Zdroj: Instagram/@hughcevans

„FIFA a Global Citizen majú spoločnú víziu spolupracovať s futbalovými fanúšikmi na celom svete s cieľom podporiť pozitívne kroky na odstránenie extrémnej chudoby tým, že zabezpečia, aby všetky deti mali prístup ku kvalitnému vzdelaniu,“ povedal riaditeľ spoločnosti Global Citizen Hugh Evans.

Pred samotným finále bude Global Citizen tiež spolupracovať na súťaži FIFA Club World Cup 2025. Ide o novú súťaž, ktorá sa bude konať v amerických mestách na budúci rok.

Domov
Zdieľať
Diskusia