Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
dnes 17. septembra 2024 o 16:18
Čas čítania 1:04
Karolína Uličná

Právnik zo štruktúr SFZ „reselluje“ lístky na Ligu majstrov. Nič zlé na tom nevidí

ŠPORT FUTBAL LIGA MAJSTROV SFZ SLOVENSKO SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Právnik Peter Lukášek je tiež členom Komory pre riešenie sporov SFZ.

Po lístkoch na futbalové zápasy Ligy majstrov je obrovský dopyt. Množstvo slovenských fanúšikov by chcelo vidieť naživo slávne kluby ako Manchester City, Dinamo Záhreb, AC Miláno i VfB Stuttgart. Lístky na zápasy sú však oficiálne predané. Po internete sa vo veľkom predávajú lístky na tieto zápasy, ide však už o takzvaný „reselling“ s poriadnou prirážkou.

Niekto si nakúpi viac lístkov s tým, aby ich potom ďalej predal za vyššiu cenu a následne na predaji zarobil. „Resellnúť“ lístky chcel dokonca aj právnik, ktorý pôsobí aj v štruktúrach Slovenského futbalového zväzu.

Bratislavský Slovan dal prednostné právo na nákup svojim permanentkárom a právnik Peter Lukášek to využil a s lístkami obchoduje na internete. Iróniou je, že Lukášek je členom Komory pre riešenie sporov SFZ.

On však v tom problém nevidí. Pre Športový čas sa vyjadril, že problémom sú neoverené informácie. „V čom spočíva kritika? Som zamestnancom SFZ, ktorému niekto vybavil lístky? Som snáď v manažmente ŠK Slovan, že by som niekoho obišiel a vybavil si 100 lístkov, aby som s nimi kšeftoval?“

Odporúčané
FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 € FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 € 14. septembra 2024 o 18:30

„Nerozumiem záujmu o moju osobu a tej vytvorenej súvislosti. Len z dôvodu, že nejaký internetový troll si pospája veci, ktoré zjavne spolu nesúvisia, sa teraz prepiera moje meno,“ dodal.

K celej situácii sa vyjadril aj zväzový hovorca Juraj Čurný, ktorý tvrdí, že Lukášek nie je zamestnancom SFZ: „Jeho členstvo v komore vyplýva z toho, že si ho v zmysle príslušnej legislatívy SFZ do nej zvolili samotní hráči profesionálneho futbalu.“

Podľa doterajších informácií sa zdá, že Lukášek nebude nijako potrestaný. Disciplinárna komisia SFZ voči nemu nezačala žiadne konanie. Futbaloví fanúšikovia sú však z jeho správania pohoršení a mnohí ho za to kritizujú.

Domov
Zdieľať
Diskusia