Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Mastercard.
26. júna 2024 o 10:30
Čas čítania 2:24
Sponzorovaný obsah

Známa banka na Slovensku spustila novú inováciu. Po novom môžeš platiť nielen mobilom a hodinkami, ale aj prsteňom

Známa banka na Slovensku spustila novú inováciu. Po novom môžeš platiť nielen mobilom a hodinkami, ale aj prsteňom
Zdroj: mbank
TECH BANKOVNÍCTVO BANKY
Uložiť Uložené

Platobné prstene sú už dostupné a môžeš ich začať používať. Ich cenovka ťa prekvapí.

Používaš pravidelne hotovosť? Platby telefónom nám výrazne uľahčili život a veľké percento mladých ľudí už ani neplatí iným spôsobom. To potvrdzuje aj riaditeľ produktovej a procesnej divízie mBank Slovensko a Česká republika Martin Podolák. „Klienti mBank uskutočnia viac ako 40 % všetkých transakcií na termináloch u obchodníkov niečím iným ako kartou – telefónom alebo hodinkami.“

Sú však situácie, keď je aj telefón príťažou, a tak by sa ti zišla karta – napríklad keď si na pláži alebo kúpalisku len v plavkách a chceš si kúpiť drink alebo sa chceš po behu zastaviť na nejaké osviežujúce nealko. 

Digitálna banka mBank sa spojila s partnermi Mastercard a Niceboy a uviedla na trh platobný prsteň s podpornými službami vrátane distribúcie.

Vychytávka, ktorá pred niekoľkými rokmi existovala len v hollywoodskych filmoch, je už bežnou realitou. Predstav si tie pohľady kamošov alebo predavačky v potravinách, keď zaflexíš a zaplatíš iba mávnutím ruky.

Revolučná novinka je už dostupná 

Banka mBank je odhodlaná byť na čele technologického vývoja. „Naši klienti tieto inovácie, či už ide o Google Pay, Apple Pay, Xiaomi Pay, bezkontaktné platby analógovými hodinkami SwatchPAY!, alebo virtuálne karty, milujú. Dnes svoju pozíciu lídra v platobných inováciách potvrdzujeme. Máme radosť, že práve mBank spoločne s partnermi Mastercard a Niceboy uvádza revolučnú novinku v podobe platobného prsteňa,“ hovorí generálny riaditeľ mBank na Slovensku Robert Chrištof.

Prstene sú k dispozícii vďaka spolupráci mBank, Mastercard a Niceboy od 10. júna. Majú veľmi minimalistické spracovanie, aby sa hodili na behanie, do práce či k elegantnejšiemu outfitu na večer. Môžeš si vybrať z bielej alebo čiernej farby (matné a lesklé prevedenie). Prsteň Niceboy ONE nemusíš vôbec nabíjať, je vodotesný a vyrobený z keramiky. 

Až do septembra si 500 existujúcich klientov mBank, ktorí budú vyžrebovaní, bude môcť kúpiť tento prsteň exkluzívne iba za 0,1 €. Prvých 500 nových zákazníkov banky získa prsteň rovnako len za 0,1 €.

Ak sa nechceš spoliehať na žrebovanie, prsteň si môžeš kúpiť vďaka mBank priamo so zľavou za 49 € (maloobchodná cena prsteňa je 80 €).
zisti viac

V prípade, že prsteň stratíš alebo ho nebudeš vedieť nájsť, o svoje peniaze sa obávať nemusíš. „Stačí si v mobilnej aplikácii jednoducho z prsteňa odobrať platobnú kartu, prípadne ju dočasne deaktivovať,“ vysvetľuje Martin Podolák. Platenie prsteňom je rovnako bezpečné ako platenie platobnou kartou – pri platbách nad 50 € musíš zadať PIN kód. 

refresher
refresherrefresherrefresher
Zobraziť galériu
(4)

Predpokladajú vysoký záujem klientov

Generálna riaditeľka spoločnosti Mastercard pre Slovensko a Českú republiku Jana Lvová uvádza, že podľa zistených dát platobné prstene vzbudzujú záujem a každý štvrtý zákazník by ich rád vyskúšal. 

„Rastúca obľuba platenia mobilom, hodinkami a ďalšími nositeľnými zariadeniami je najväčším trendom poslednej doby. Počet platieb pomocou digitálnej kópie karty, teda takzvaného tokenu, sa od roku 2021 strojnásobil a je evidentné, že zákazníci vyhľadávajú také spôsoby platby, ktoré sú pre nich pohodlné, bezpečné a hlavne majú platobný nástroj vždy poruke. Radi na trh prinášame zmysluplné inovácie a presne preto prichádzame s mBank a Niceboy s touto novinkou. Z našich dát vieme, že platobné prstene v ľuďoch vzbudzujú záujem a každý štvrtý by ich rád vyskúšal,“ hovorí Jana Lvová.

mbankmbankmbank
Zobraziť galériu
(3)

Táto spolupráca zároveň dokazuje, že svetové technológie u nás môžu fungovať aj vďaka regionálnym výrobcom. „Partnerstvo s mBank a Niceboy ukazuje, že špičkové globálne technológie je možné ponúkať aj prostredníctvom regionálnych výrobcov, ktorí sú bližšie domácim obchodným partnerom aj spotrebiteľom,“ hovorí riaditeľ digitálnych platieb a inovácií v spoločnosti Mastercard Luděk Slouka. 

Českú značku Niceboy pravdepodobne poznáš iba ako výrobcu slúchadiel. Svoju ponuku však postupne začína rozširovať a pribudnú aj smart hodinky a prstene. „Niceboy ONE je prvý produkt podporujúci nové platobné riešenie Niceboy Pay a ďalšie produkty budú čoskoro nasledovať,“ vysvetľuje CEO spoločnosti Niceboy Michal Čarný. 

získaj platobný prsten za 10 centov
Domov
Zdieľať
Diskusia