Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok je PR správa spoločnosti United Rental Group.
27. mája 2024 o 16:00
Čas čítania 1:19
Sponzorovaný obsah

Renomovaná slovenská škola realizuje projekt, ktorý má zvýšiť bezpečnosť cestnej premávky v okolí škôl. Toto je výsledok

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA CESTOVANIE ŠKOLSTVO STREDNÉ ŠKOLY
Uložiť Uložené

Škola nielenže rieši otázky bezpečnosti, ale jej žiaci sa učia modernými spôsobmi.

Deutsche Schule Bratislava, renomovaná vzdelávacia inštitúcia sídliaca na Bárdošovej ulici na bratislavských Kramároch, už dlhší čas realizuje projekt zameraný na zlepšenie bezpečnosti cestnej premávky v okolí školy.

V spolupráci s partnermi Nadácia United Philantropy, Avis, Allianz a VW vytvára škola bezpečné zóny pred budovou a jej blízkym okolím tak, aby sa deti a ich rodičia cítili bezpečne počas rannej dopravnej špičky.

Deutsche Schule Bratislava je jedna z najmladších (založená v roku 2005) nemecko-slovenských škôl spomedzi 140 nemeckých zahraničných škôl.

Medzi hlavné opatrenia patrí prítomnosť školských pracovníkov – školníkov, oblečených v reflexných uniformách, ktorí riadia dopravu na priechodoch pre chodcov. Tieto priechody sú zároveň nanovo nafarbené a výrazne označené, čo zvyšuje ich viditeľnosť a znižuje riziko nehôd, ktoré často vznikajú v dôsledku opotrebovanosti povrchov.

Jedným z kľúčových prvkov projektu je vytvorenie tzv. kiss and go zóny, kde starší školáci pomáhajú mladším deťom bezpečne vystúpiť z auta, čím sa znižuje dopravné zaťaženie v bezprostrednej blízkosti školy.

UNITED RENTAL GROUP
Zdroj: UNITED RENTAL GROUP

Táto iniciatíva nielenže zvyšuje bezpečnosť, ale aj podporuje komunitného ducha a vzájomnú pomoc medzi žiakmi. Projekt môže byť inšpiráciou pre ďalšie školy, mestá a obce na Slovensku a prispeje k bezpečnejšiemu prostrediu pre všetkých účastníkov cestnej premávky.

O Deutsche Schule Bratislava

DSB je súkromná škola v Bratislave, jedna zo 140 nemeckých zahraničných škôl vo svete. Aktuálne školu navštevuje takmer 400 žiakov, prevažne zo Slovenska a z Nemecka, ale aj z iných krajín či rôznych národností. V decembri 2021 bola DSB nominovaná na „špeciálnu cenu“ v súťaži „Deutscher Schulpreis 20/21“.

Pôvodne sídlila v prenajatej budove na Palisádach, časom sa rozrástla aj o priestory na Panenskej ulici. Aktuálne sídlia v tichej lokalite na Bárdošovej ulici vo veľkej modernej budove, kde majú žiaci k dispozícii moderné zariadenia, halu, multifunkčné ihrisko a čoskoro pribudne aj observatórium. Priestorový koncept zodpovedá najnovším pedagogickým poznatkom.

V škole sa kladie dôraz na nemecký jazyk, tímového ducha, kreatívne a kritické myslenie či pozitívny prístup k učeniu a iným kultúram. Vyučovanie prebieha v malých skupinách s nemecky hovoriacimi učiteľmi a každý žiak má svoj vlastný laptop/iPad.

viac o škole
united rental group
Zdroj: united rental group
Domov
Zdieľať
Diskusia