Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Monkey Media.
21. mája 2024 o 11:00
Čas čítania 2:44
Sponzorovaný obsah

Slovenská cestovka ťa už túto jeseň vezme na cestu okolo sveta. Za návštevu 10 krajín súkromným lietadlom zaplatíš takúto sumu

Slovenská cestovka ťa už túto jeseň vezme na cestu okolo sveta. Za návštevu 10 krajín súkromným lietadlom zaplatíš takúto sumu
Zdroj: Monkeymedia
ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE DOVOLENKA KAM NA DOVOLENKU
Uložiť Uložené

Premýšľaš nad tohtoročnou dovolenkou, no nevieš, ktorá destinácia by bola tá pravá?

A čo tak precestovať celý svet? Cestovná kancelária Leonardo usporiadava už siedmu cestu okolo sveta, počas ktorej uvidíš 12 atraktívnych zastávok a navštíviš 10 krajín na 5 svetadieloch. Jednotlivé miesta sú pritom naplánované tak, že zažiješ dobrodružstvo a zároveň si poriadne oddýchneš.

Cesta okolo sveta od cestovnej kancelárie Leonardo je naplánovaná v termíne od 9. novembra do 1. decembra. Na cestovanie je tak vyhradených plných 23 dní, počas ktorých môžeš obdivovať krásy známych miest a exotických destinácií.

Cesta je nabitá rôznymi aktivitami, no nechýbajú v nej ani dni plné oddychu. Tie si budeš môcť užiť napríklad na Kapverdských ostrovoch alebo na ostrove Moorea či Palau, kde sa sám rozhodneš, či voľný čas stráviš na krásnych plážach, v priezračnej vode alebo hraním nejakého športu.

ZISTI VIAC

Výlety pre milovníkov netradičných zážitkov

Máš rád oddych, no zaujímajú ťa skôr veľkolepé metropoly? Netreba sa ničoho obávať. Na ceste okolo sveta ich navštíviš hneď niekoľko. Tešiť sa môžeš napríklad na brazílske Rio de Janeiro so svetoznámou sochou Krista, vodopády Iguazu, ktorých výška dosahuje neuveriteľných 82 metrov, alebo na hlavné mesto Čile Santiago.

Samozrejmosťou sú aj ďalšie známe mestá ako Sydney, Auckland a Samarkand či históriou opradený Veľkonočný ostrov.

veľkonočný ostrov
Zdroj: Monkeymedia

Počas cesty okolo sveta si na svoje prídeš aj v prípade, že miluješ zaujímavé a netradičné zážitky. Čaká ťa totižto jeden z dvoch výletov – Rotorua alebo Waiheke. V rámci prvej možnosti navštíviš Hobbiton Movie Set, filmový set populárnej trilógie Pán prsteňov. Neskôr navštíviš aj známe gejzíry, horúce bublajúce bahno a termálne polia a naučíš sa viac o domorodej kultúre Maurov.

Zaži komfort vďaka privátnemu lietadlu

Súčasťou druhého celodenného výletu je návšteva malého ostrova Waiheke a jeho miestnych vinárstiev. Vychutnáš si tu dobrý obed spolu s výberovým vínom a olivovým olejom a tešiť sa môžeš aj na panoramatické výhľady.

Zabudni na komplikované cestovanie klasickými komerčnými letmi a nekonečné čakanie na letiskách. Cestovná kancelária Leonardo pripravila na cestu okolo sveta privátne lietadlo. To bude vždy pripravené, aby ťa spolu s ostatnými cestujúcimi vzalo do ďalšej destinácie.

V lietadle sa nachádza 64 miest, ktoré sú rozdelené do dvoch tried:

  • Trieda Relax: Obsahuje 38 miest. Keď sa pre ňu rozhodneš, získaš trojsedačku s dekou a vankúšikom na príjemný oddych, a catering na každom lete.
  • Trieda Premium: Jej súčasťou je prémiový catering a 26 miest, ktoré sú vo forme polohovateľných dvojkresiel v prednej časti lietadla.

Všetky lety sú výlučne denné a trvajú menej ako päť hodín. Nie sú tak príliš náročné, no zároveň sa vieš počas nich pripraviť na časové rozdiely.

cesty okolo sveta
Zdroj: Monkeymedia

Na výber máš dva druhy cien aj ubytovania

Rovnako ako v prípade triedy v lietadle, aj pri ubytovaní máš dve možnosti:

  • Komfort: Súčasťou tohto variantu sú štvorhviezdičkové hotely nachádzajúce sa v centrách miest alebo na plážach. Následne nechýbajú transfery, prehliadky a výlety s vlastným sprievodcom v skupine s maximálne 24 cestujúcimi.
  • Deluxe: Balíček obsahuje ubytovanie v päťhviezdičkových hoteloch v centrách miest a na plážach, transfery, prehliadky a výlety s vlastným sprievodcom v skupine s maximálne 15 cestujúcimi.

Dve alternatívy máš aj pri cenách. Zvoliť si môžeš Top alebo Flexi, ktoré sa však nelíšia obsahom, ale platobnými a storno podmienkami.

cesta okolo sveta
Zdroj: cestyokolosveta.eu

Plánovanie nechaj na odborníkov

Ani teba nebaví zdĺhavé plánovanie dovolenky? Na ceste okolo sveta sa tým nemusíš vôbec trápiť. Destinácie vybrali odborníci z CK Leonardo, ktorí ich naplánovali tak, aby si si ich za 23 dní stihol všetky užiť. Samozrejme, bez stresu a časovej tiesne.

Skúsení sprievodcovia ti budú k dispozícii počas celej cesty. Rovnako ako profesionálny slovenský lekár a česko-slovenský letecký personál. Ak by si teda mal nejaké otázky, neváhaj sa na nich obrátiť.

cesty okolo sveta
Zdroj: Monkeymedia

Cesta okolo sveta je výbornou voľbou aj vtedy, keď hľadáš originálny darček pre niekoho blízkeho, kto miluje cestovanie. Potešiť ním môžeš napríklad rodiča alebo priateľa, ktorý naň bude spomínať celý život.

„Cesta okolo sveta s Leonardom je zážitok na celý život. Nielen tým, čo všetko za relatívne krátky čas uvidíš, ale aj tým, aké služby dostaneš, akým personálom budeš obslúžený, ako sa budeš cítiť na palube i na každej zastávke, koľko času a starostí ušetríš pri letoch súkromným špeciálom, čo všetko nové sa dozvieš, zažiješ, ochutnáš a vyskúšaš,“ priblížil riaditeľ a spolumajiteľ cestovnej kancelárie Leonardo Juraj Špaňár.

VYDAJ SA NA CESTU OKOLO SVETA
Domov
Zdieľať
Diskusia