Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2024, 9:25
Čas čítania 0:44
Dominik Vetrák

Dune 2 sa podarilo naposledy to, čo Barbenheimerovi. V kinách totálne valcuje! Darilo sa aj Kung Fu Pande 4

Dune 2 sa podarilo naposledy to, čo Barbenheimerovi. V kinách totálne valcuje! Darilo sa aj Kung Fu Pande 4
Zdroj: Legendary/Warner Bros./Universal
FILMY A SERIÁLY DUNA 2
Uložiť Uložené

Kung Fu Panda 4 a Duna búrajú očakávania a zarábajú stovky miliónov dolárov.

Duna 2 pokračuje vo svojej jazde kinami. Počas svojho druhého víkendu v kinách zarobila v USA a Kanade 46 miliónov dolárov. Ide len o 44 % prepad oproti premiérovému víkendu. Veľké blockbustery zvyčajne zaznamenávajú väčšie prepady (väčšina divákov chce film vidieť hneď, ako vyjde, a potom si ho už nepozrú).

Odporúčané
Aké nové hry vychádzajú v marci 2024? Prekvapí najmä RPG, ktoré by malo prekonať Skyrim aj Starfield Aké nové hry vychádzajú v marci 2024? Prekvapí najmä RPG, ktoré by malo prekonať Skyrim aj Starfield 6. marca 2024, 12:30

Film už na „domácej pôde“ zarobil 157 miliónov dolárov a celosvetovo 367,5 milióna dolárov. Do niekoľkých dní prekonajú tržby dvojky celosvetové tržby jednotky. Tie sa vyšplhali „iba“ na 400 miliónov dolárov, ale netreba zabúdať, že to bolo po pandémii a film vyšiel v deň vydania do kín aj na HBO Max, takže v konečnom dôsledku šlo o úspech. 

Najzaujímavejšie na všetkých týchto číslach je to, že druhý premietací víkend Duny bol najsilnejší od čias Barbenheimera, a teda minuloročnej premiére snímok Oppenheimer a Barbie v rovnaký deň. 

Počas tohto víkendu premiérovala aj Kung Fu Panda 4. V kinách v USA a v Kanade pritom zarobila 58,3 milióna dolárov, čo je druhý najlepší štart v sérii hneď po jednotke. Tá v kinách v roku 2008 zarobila 60 miliónov dolárov. Ide o milé prekvapenie. Film má celosvetovo na konte 80 miliónov dolárov.

tržby duna 2
Zdroj: Legendary/Warner Bros./Universal
Domov
Zdieľať
Diskusia