Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
31. januára 2024, 11:49
Čas čítania 1:13
Adéla Švehlíková

Budú tieto hybridné topánky do pol roka nosiť všetci? Jedinečné spojenie tenisiek a poltopánok valcuje internet

Budú tieto hybridné topánky do pol roka nosiť všetci? Jedinečné spojenie tenisiek a poltopánok valcuje internet
MÓDA NEW BALANCE
Uložiť Uložené

Pred pár dňami predstavil japonský módny dizajnér Džunja Watanabe takzvané loafers v rámci svojej šou na parížskom týždni módy. Virálny debut teniskových poltopánok vládne sociálnym sieťam.

Máme za sebou len prvý mesiac nového roku a veľké módne značky nečakajú s predstavením exkluzívnych spoluprác. V roku 2024 sa môžeš tešiť na početné množstvo kolaborácií, ktoré ponúknu hot dropy sneakers. Práve jednou z takých je aj colab japonského dizajnéra Džunju Watanabeho s americkým gigantom New Balance.

Junya Watanabe
Zdroj: Getty Images/Junya Watanabe

Výsledkom tejto spolupráce je model s názvom 1906 Loafer, ktorý na pánskom týždni módy v Paríži zaujal svojou nekonvenčnou podobou.

@morenicestuff when you need to be in the office at 9 and in the gym at 5. junya watanabe x new balance 1906 loafers. #newbalance #junyawatanabe #newbalance1906 ♬ she cannot beat my outfit - ★

Zdanie klame

Poltopánky alebo loafers zvyčajne inklinujú skôr k formálnemu štýlu. Ich elegantná silueta je azda úplným opakom športových tenisiek, preto by niekomu len ťažko napadlo spojiť tieto dva typy topánok.

Vo svete módy je však možné všeličo a návrhári neustále hľadajú nové cesty k inovatívnemu dizajnu. Obzvlášť Japonsko je preslávené svojimi technológiami a experimentmi s avantgardnou a futuristickou tematikou.

Odporúčané
Toto sú tenisky od New Balance, ktoré si zamilovali aj celebrity. Model 550 budeš chcieť nosiť každý deň Toto sú tenisky od New Balance, ktoré si zamilovali aj celebrity. Model 550 budeš chcieť nosiť každý deň 14. februára 2024, 10:00

K tomu prispela v 80. rokoch aj sama Rei Kawakubo so svojou značkou Comme des Garçons, čím výrazne ovplyvnila aj tvorbu spomínaného Džunju Watanabeho.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Junya Watanabe (@junyawatanabe)


Model 1906, ako už jej názov prezrádza, je inšpirovaný teniskou New Balance z roku 1906. Nová hybridná topánka napodobňuje túto siluetu, pričom využíva najmä jej gumové podrážky a medzipodrážky.

New Balance 1906
Zdroj: Propagační materiál/Sizeer

Ostatné prvky obuvi čerpajú z klasických vzorov loafers, ktorými sú čierna kožená konštrukcia a segment na špičke v štýle penny. Formálne technický dizajn je zakončený štítkom Junya Watanabe Man na jazyku topánky a malým štítkom New Balance na boku tohto kontroverzného kúska.

Je to síce len pár dní od predstavenia modelu 1906 Loafer, no množstvo módnych a sneakers nadšencov už netrpezlivo čaká na oficiálny drop tejto novinky. Ak medzi nich patríš aj ty, budeš si tak musieť ešte chvíľu počkať. Podrobnosti k vydaniu totiž doposiaľ neboli zverejnené.

Domov
Zdieľať
Diskusia