Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. januára 2024, 10:54
Čas čítania 1:04
Barbora Adamkovičová

Virálny remix známej slovenskej ľudovky už videlo vyše milióna ľudí. Raper z Nigérie po úspechu vydáva celú skladbu

HUDBA HUDBA RAP SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Ľudovky z východu očarili známeho producenta. Z jeho remixu slovenskej folklórnej pesničky sa stal virálny hit.

Po sociálnych sieťach sa posledné týždne šíri video nigérijského rapera a hiphopového producenta zvaného Kolo Gana, ktorý zremixoval tradičnú slovenskú ľudovku a premenil ju na rapový hit. Umelec, ktorý má na Instagrame vyše 237-tisíc sledovateľov, vysamploval folklórnu Karičku od ĽH Samka Smetanu a vyvolal tým hotový ošiaľ na Instagrame.

Virálne video, kde Gana rapuje na samplovanú hudbu tradičnej slovenskej ľudovky, má na Instagrame vyše 1,3 milióna pozretí a takmer 84-tisíc lajkov. „Ak chceš spraviť skvelý rapový beat, sampluj hudbu zo Slovenska,“ odkazuje svojim fanúšikom v úvode videa.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kolo Gana (@kolo.24)

Pre denník Košický Štandard umelec prehovoril o tom, čo ho inšpirovalo k spracovaniu práve slovenskej hudby. „Robím sériu, kde vzorkujem hudbu z celého sveta. Snažím sa nájsť staršie skladby, lebo majú zvuk skvelý pre rap. Slovensko bolo na mojom zozname, tak som začal hľadať na Youtube. Našiel som slovenskú ľudovú pieseň a jej spev bol taký majestátny! Inšpirovalo ma to, tak som sa rozhodol vytvoriť beat a rapovať naň. Milujem myšlienku spájať svet cez hudbu.“ 

Odporúčané
To najlepšie z pouličnej kultúry a možnosť vyhrať 3 300 €. Druhý ročník eventu The Streets Culture predstavil niekoľko noviniek To najlepšie z pouličnej kultúry a možnosť vyhrať 3 300 €. Druhý ročník eventu The Streets Culture predstavil niekoľko noviniek 26. apríla 2024, 15:00

Sám nečakal, že video so slovenskou skladbou bude mať taký úspech. Na ostatných reelsoch má totiž v priemere „len“ niekoľko desiatok tisíc videní, avšak na slovenskom remixe folklórnej Karičky má vyše milióna, čo z neho robí jedno z jeho najsledovanejších videí.

Po úspechu videa sa preto rozhodol, že nahrá celú verziu zremixovanej skladby. Na svojom profile na sociálnej sieti prezradil, že očakávaný remix zverejní dnes 31. janúara. Dostupný bude na Youtube a platforme Soundcloud. Príspevkom potešil mnohých Slovákov, ktorí jeho dielo v komentároch podporili. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kolo Gana (@kolo.24)

Domov
Zdieľať
Diskusia