Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
18. januára 2024, 16:15
Čas čítania 0:49
Barbora Adamkovičová

VIDEO: Dankovo nové ministerstvo podporil aj Attila Végh. Opozícia je proti jeho vzniku, nesúhlas vyjadrili aj niektorí Slováci

OSOBNOSTI ANDREJ DANKO ATTILA VÉGH
Uložiť Uložené

„Len človek, ktorý profesionálne dostáva bomby do hlavy, môže podporovať SNS,“ vyjadrili sa v komentároch niektorí Slováci, ktorým sa športovcova podpora nepáči. Proti je aj opozícia, pre ktorú sú to zbytočne vyhodené peniaze.

Známy zápasník MMA Attila Végh podporil vznik nového ministerstva cestovného ruchu a športu, ktoré má začať fungovať od 1. februára. Proti rezortu je opozícia, ktorá ho považuje za zbytočné a nepodložené. Jej predstavitelia tvrdia, že im chýbajú informácie o presných nákladoch a počte úradníkov.

Podľa Danka bude mať asi 250 zamestnancov, ktorí majú prejsť z ministerstiev dopravy a školstva. Práve pod ministerstvo školstva, konkrétne pod štátneho tajomníka pre šport, doteraz športovci spadali.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Michal Magula (@magudicek)

Niektorí Slováci sú nespokojní

Komentáre pod videom športovca však naznačujú, že nie všetci Slováci sú z nového ministerstva nadšení. Prekáža im, že „reklamu“ mu robil práve Végh: „Len človek, ktorý profesionálne dostáva bomby do hlavy, môže podporovať SNS,“ napísal používateľ sociálnej siete.

Niektorým prekáža aj samotná myšlienka, ktorá stojí za vznikom inštitúcie:

Ako načo je ďalšie ministerstvo športu, keď ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu má túto agendu?

„To sa teraz bude staré a nové ministerstvo naťahovať, kto má čo v kompetencií?“ vyjadrila sa ďalšia používateľka.

Z uverejnených komentárov pod príspevkom je jasné, že mnohí ľudia nie sú spokojní s tým, akým spôsobom štát investuje ich peniaze. 

Ministrom nového rezortu sa stane Dušan Keleti, ktorý bol v minulosti generálnym riaditeľom bratislavského Letiska M. R. Štefánika.  

Domov
Zdieľať
Diskusia