Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
4. januára 2024, 9:32
Čas čítania 0:44
TASR

Najviac fanúšikov pribudlo Ficovi, Instagramu však kraľuje prezidentka. Aké sú štatistiky politikov na internete?

OSOBNOSTI FACEBOOK PETER PELLEGRINI SOCIÁLNE SIETE SPRÁVY Z DOMOVA ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Najväčší počet interakcií mali videá Roberta Fica, a to takmer 5,2 milióna.

Prezidentka Zuzana Čaputová, predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD), predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) a poslanec NR SR Igor Matovič (hnutie Slovensko) viedli v závere minulého roka rebríček počtu fanúšikov na sociálnej sieti.

Vyplýva to z analýzy profilov a stránok politikov, ktorú vypracovala Fakulta masmediálnej komunikácie (FMK) Univerzity sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave, informoval o tom Peter Krajčovič z UCM.

Najviac fanúšikov pribudlo Ficovi

Prezidentka mala na sociálnej sieti Facebook k 31. decembru 386-tisíc sledovateľov, na sieti Instagram vyše 480-tisíc. Stránka Pellegriniho na Facebooku mala 326 475 sledovateľov. Najviac nových sledovateľov v roku 2023 získala stránka predsedu vlády, ktorej za rok pribudlo 82 865 nových sledovateľov. Štvrtý najvyšší počet má Matovič, ktorý na Facebooku stále využíva svoj súkromný profil. V roku 2023 mal 272 844 odberateľov.


Najviac, spolu 914 príspevkov, na Facebook publikovala stránka Pellegriniho. Na stránke podpredsedu NR SR Michala Šimečku (PS) pribudlo 885 a bývalého poslanca NR SR Milana Mazureka (Republika) 784. Najviac videí publikovali stránky Mazureka (360), Pellegriniho (338) a europoslanca Milana Uhríka z Republiky (272). Najväčší počet interakcií však podľa analýzy FMK zaznamenali videá publikované na stránke predsedu vlády, takmer 5,2 milióna.

prezidentka Čaputová
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia