Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
21. decembra 2023, 8:32
Čas čítania 0:43
Samuel Barienčík

Speváčka Céline Dion už stratila kontrolu nad svalmi. Autorka hitu z Titanicu sa stáva „živou sochou“

OSOBNOSTI CHOROBY ŠOUBIZNIS SPEVÁCI A SPEVÁČKY TITANIC
Uložiť Uložené

Speváčka trpí zákernou chorobou, o ktorej informovala ešte minulý rok v decembri. Teraz sa jej stav výrazne zhoršil.

Svetoznáma kanadská speváčka a autorka pesničky My heart will go on k filmu Titanic Céline Dion minulý rok v decembri oznámila, že trpí neurologickou poruchou stiff-person. Je to ochorenie napádajúce mozog a miechu, ktoré sa prejavuje najmä svalovým tuhnutím. Dion pred rokom povedala, že táto porucha jej spôsobuje kŕče, ktoré ovplyvňujú jej schopnosť chodiť a spievať.

Jej sestra Claudette v nedávnom rozhovore pre 7 hours povedala: „Tvrdo pracuje, ale už nemá kontrolu nad svojimi svalmi. Vždy bola disciplinovaná a vždy tvrdo pracovala a to mi láme srdce.“ Ďalej uviedla, že Celine dúfa, že sa bude môcť raz ešte vrátiť na pódium. „V akom stave? To neviem,“ dodala Claudette Dion.

V januári 2022 musela pre svalové tuhnutie zrušiť turné, v decembri potom fanúšikom oznámila, že kŕče ovplyvňujú všetky aspekty jej každodenného života. Niekedy spôsobujú problémy pri chôdzi, inokedy pre ne nemôže spievať.

V máji 2023 zrušila všetky budúce turné a uviedla: „Naozaj tvrdo pracujem na tom, aby som získala späť svoje sily, ale turné môže byť veľmi náročné, aj keď ste v stopercentnom stave... Chcem, aby ste všetci vedeli, že sa nevzdávam.“

Celine Dion
Zdroj: ARTE France / Sony Music Entertainme
Domov
Zdieľať
Diskusia