Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou PML.
5. decembra 2023, 10:00
Čas čítania 1:42

Organizácia PML oznámila vstup na trh MMA. Promotér prezradil niekoľko noviniek

ŠPORT MMA
Uložiť Uložené

Na prvý turnaj s MMA zápasmi sa môžeme tešiť už vo februári.

Najväčšia československá postojová organizácia PML sa spolu s novým generálnym partnerom vydáva na cestu zmiešaných bojových umení. 

Vedúci zástupca ligy Tomáš Tadlánek v úvode konferencie ozrejmil nápad pridať pod hlavičku postojárskej organizácie aj zápasy v zmiešaných bojových umeniach. Plán vstúpiť na trh MMA sa v lige zrodil aj vďaka spolupráci s novým generálnym partnerom, stávkovou spoločnosťou Fortuna.

„Musím povedať, že som veľmi rád, že PML posúvame zase na ďalšiu úroveň. Keď táto liga vznikala, prišli sme s revolučnými novinkami – napríklad máme dve váženia, ktoré mali zabrániť radikálnemu chudnutiu. Druhou sú zápasy MMA, za čo vďačíme nášmu novému generálnemu partnerovi Fortune,“ hovorí Tomáš Tadlánek. 

Promotér PML vysvetlil, ako by mohla vyzerať organizácia turnajov. Pôjde o unikát, pretože v priebehu galavečerov sa bude meniť ring na klietku a naopak.

pml
Zdroj: PML

Na prvý pohľad to môže vyzerať náročne, organizátor však ubezpečuje, že divákov sa to z časového hľadiska nedotkne. „Naše podujatia budú rozdelené na tri časti: najprv dostanú v ringu priestor veľké domáce talenty v muay thai, potom bude krátka pauza, počas ktorej prestaviame ring na klietku. V nej budú zápasiť také mená ako Vojto Barborík, čo je pre nás veľká pocta. Záverečná časť budú hlavne titulové zápasy PML opäť v ringu,“ hovorí popredný slovenský tréner thajského boxu Tomáš Tadlánek.

Vojto Barborík
Zdroj: Oktagon MMA

MMA už v Třinci

Úplne na začiatku projektu o podobnom scenári vraj ani neuvažoval, no po zvážení všetkých pre a proti sa rozhodol vydať sa na cestu rozširovania. Z nej by by podľa jeho slov mali všetky zúčastnené strany profitovať. „Ako promotér robím akcie už pätnásť rokov, no jedno som sa naučil. Nikdy nehovor nie navždy. Na začiatku určite nebol plán mať na turnajoch aj MMA, no občas vzniknú podmienky, ktoré môžu pomôcť thajskému boxu, čo je pre nás stále základ, a keď takáto príležitosť zaklopala na dvere, bol by som hlúpy, aby som ju nevyužil.“

Na rok 2024 vedenie PML potvrdilo zatiaľ štyri turnaje. Už 2. februára sa fanúšikovia môžu tešiť na turnaj v českom Třinci, po ktorom budú nasledovať akcie v slovenských mestách – Šali, Žiline a Trenčíne.

Zápasy MMA budú súčasťou už februárového turnaja PML 8. V Třinci je už potvrdená trojica bojovníkov: Vojto Barborík (13-3), Veronika Smolková (2-3) a starší z bratov Petráškov Ondřej (7-2). To nie je všetko. „Teraz navyše finišujeme mená ako Jay Jay Gotvald alebo Melvin Mané v MMA, čo len dokazuje, že to na tomto poli myslíme absolútne vážne,“ dodáva Tadlánek.

Promotér ligy zároveň oznámil, že by sme v budúcnosti na turnaji PML mohli vidieť aj duely v grapplingu, v ktorých by sa mohli predstaviť domáce hviezdy z prestížnej UFC, ako napríklad Martin Buday či Ľudovít Klein.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa PML (@pml_mt)

Domov
Zdieľať
Diskusia