Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Škoda Enyaq.
1. októbra 2023, 9:00
Čas čítania 1:20
Sponzorovaný obsah

Elegantný Enyaq Coupé ukazuje ekologickú budúcnosť značky Škoda

TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY ŠKODA
Uložiť Uložené

V centre pozornosti stojí bezemisná budúcnosť a dôraz na zodpovednosť.

Škoda prostredníctvom kampane Najkrajšie zvuky Slovenska nedávno predstavila svoju novú filozofiu. Značka sa rozhodla vydať modernou cestou bezemisnej a zodpovednej budúcnosti. Cieľom je minimalizácia negatívnych dosahov cestovania na životné prostredie.

„Neustále objavovanie je neoddeliteľnou súčasťou života. V súlade s našou novou brand identitou približujeme značku Škoda modernému mladému publiku, ktorému záleží na budúcnosti planéty. Najlepším spoločníkom na šetrný presun je náš najnovší elektrický model Enyaq Coupé,“ vysvetľuje Roman Rajtár, vedúci marketingu Škoda Auto Slovensko.

Škoda Auto
Zdroj: Škoda Auto

Budúcnosť značky zosobňuje práve elektromobil Škoda Enyaq Coupé. Štýlové a komfortné vozidlo vybavené motorom so silou 299 koní ponúka vždy dostatok výkonu. Zároveň však neruší okolie hlukom ani lokálnymi emisiami.

Okrem tichého a čistého pohonu prináša aj množstvo technologických noviniek, ako je zlepšená trakcia, pohon zadných či všetkých kolies, centrálna dotyková obrazovka či 5,3-palcový virtuálny kokpit. Celkový dojem potom dotvárajú premyslené detaily, ako napríklad dáždnik či škrabka na ľad vo dverách, elektronická detská poistka či praktické odkladacie priestory. 

spoznaj enyaq coupé

Komfortný zážitok z jazdy a nulové emisie

Škoda Enyaq Coupé bola tvarovaná tak, aby dosiahla špičkovú aerodynamickú účinnosť, čím zabezpečuje dynamický pôžitok z každej jazdy. Elektromobil navyše môže byť vybavený tepelným čerpadlom, ktoré pomáha predĺžiť dojazd v zimných mesiacoch.

Elektromobil Enyaq Coupé je vybavený zásuvkou na kombinovaný systém nabíjania, takže batériu je možné nabíjať zo zdrojov s jednosmerným aj so striedavým prúdom. Vybrať si môžeš z dvoch typov batérie, a to buď 62, alebo 82 kilowatthodín.

DC nabíjačky (s jednosmerným prúdom) nabijú batériu na 80 % za menej ako hodinu. Dojazd na jedno nabitie môže byť v závislosti od veľkosti batérie až 555 kilometrov. Počas vzdialenosti, ktorá zhruba zodpovedá ceste z Bratislavy do Košíc, navyše elektromobil nevyprodukuje žiadne emisie. 

Škoda Auto
Zdroj: Škoda Auto

Najdôležitejšie informácie vodičovi zobrazuje 5,3" digitálny kokpit, všetko ostatné je na veľkom centrálnom 13" displeji. Ten je navyše doplnený o dotykový posuvný ovládač. Pomocou ovládača môžeš meniť hlasitosť hudby, nastavenia klimatizácie, ako aj prispôsobovať zobrazenie navigácie.

Mnohé funkcie môžeš ovládať aj pomocou digitálnej asistentky. Laura za teba napíše správu, zapne klimatizáciu a pomôže ti ovládať navigáciu, zatiaľ čo ty budeš plne sústredený na jazdu.

Domov
Zdieľať
Diskusia