Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je PR správa spoločnosti Kaufland.
11. septembra 2023, 13:30
Čas čítania 1:50
Sponzorovaný obsah

Rozhodni, ktoré mesto dostane K Park: Kaufland spustil 3. ročník súťaže o moderné ihriská

Rozhodni, ktoré mesto dostane K Park: Kaufland spustil 3. ročník súťaže o moderné ihriská
Zdroj: Kaufland
KULTÚRA KAUFLAND
Uložiť Uložené

Chceš, aby v tvojom meste či mestskej časti vyrástlo super športovisko? Nový K Park, kde si s kamošmi užiješ zábavu pri streetballe, pingpongu či na lezeckej stene? Aj ty môžeš rozhodnúť, tak využi svoj hlas.

Mladým čoraz viac chýba aktívny pohyb. Nemajú naň chuť a niekedy ani možnosti. Čo sa s tým dá robiť? Obchodný reťazec pre deti aj tínedžerov stavia moderné ihriská, kde majú šancu oddychovať aktívne a spolu s rovesníkmi.

Môžu sa tu vyblázniť pri streetballe, zajazdiť si na skateboarde alebo si zacvičiť na workoutovej konštrukcii. Kaufland spustil od 17. 8. do 20. 9. hlasovanie, v ktorom verejnosť má šancu dať hlas práve svojmu mestu či mestskej časti. V siedmich víťazných lokalitách potom postaví nový K Park, ktorý mladej generácii poskytne ideálne miesto na pohyb a relax na čerstvom vzduchu.

K Park môže vyrásť aj v tvojom meste.
K Park môže vyrásť aj v tvojom meste. Zdroj: Kaufland

Miesto, kde si užiješ kopu zábavy

Počítačové hry, hlava sklonená nad telefónom, nekonečné skrolovanie po tablete, áno, takto dnes deti a mládež najčastejšie trávia svoj voľný čas. Preto obchodný reťazec prišiel s nápadom K Parkov a rozbehol už 3. ročník projektu, ktorého tvárou sa stal raper Separ. Populárny hudobník aj prostredníctvom svojich sociálnych sietí motivuje fanúšikov, aby nesedeli doma, ale radšej si spoločne s rovesníkmi zašportovali. Tak si užijú oveľa viac zábavy, veď kde inde si na jednom mieste môžu zahrať pingpong a potom zdolať lezeckú stenu?

„Pre Kaufland je dôležité, aby deti aj tínedžeri vedeli, že súčasťou zdravého životného štýlu je pestrá a vyvážená strava a pohyb. K Parky im dávajú príležitosť, aby svoj voľný čas trávili aktívnejšie. Život na sociálnych sieťach, ktorým sú stále viac pohltení, môžu vymeniť za ten skutočný, ktorý sa odohráva vonku a v spoločnosti kamarátov. Aj na našich ihriskách,“ vysvetľuje Lucia Vargová, hovorkyňa spoločnosti Kaufland, ktorý moderné športovo-oddychové areály buduje po celom Slovensku. Doteraz ich postavil už dvanásť.

Bude K Park v tvojom meste?

K Parky svojou záštitou podporilo aj Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a do 3. ročníka projektu sa prihlásilo 31 miest a mestských častí. Záujemcovia sú rozdelení do troch veľkostných kategórií podľa počtu obyvateľov, pričom v každej veľkostnej kategórii zvíťazia dve mestá alebo mestské časti s najvyšším počtom prepočítaných hlasov.

Lezecká stena, streetballové ihrisko, pingpongový stôl, v K Parku ťa čaká kopa zábavy.
Lezecká stena, streetballové ihrisko, pingpongový stôl, v K Parku ťa čaká kopa zábavy. Zdroj: Kaufland

Obchodný reťazec však postaví siedmy, tzv. bonusový K Park aj v tej lokalite, ktorá nazbiera najväčší počet hlasov počas celého trvania hlasovania na www.kauflandpark.sk. Hlasovanie prebieha od 17. augusta do 20. septembra a zapojiť sa doň môžu všetci, ktorí sa na stránke zaregistrujú. Každý deň môžu svojmu mestu či mestskej časti poslať jeden hlas a šance na výhru sú pre všetkých záujemcov vyrovnané. Hlasovať sa oplatí o to viac, že v hre je aj tridsať smartfónov.

Aj tvoj hlas môže rozhodnúť

Tento rok sa z nových športovísk tešia obyvatelia dvoch košických sídlisk KVP aj Nad jazerom, Kežmarku, Starej Ľubovne či Šamorína, ďalšie onedlho pribudnú v Považskej Bystrici aj v Lučenci. Tieto mestá získali v hlasovaní verejnosti najväčšiu podporu počas 2. ročníka projektu a zoznam ďalších siedmich víťazných lokalít zverejní Kaufland už 21. septembra. Tak čo, odovzdáš hlas svojmu favoritovi?

Zahlasuj za svoje mesto
Domov
Zdieľať
Diskusia