Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. augusta 2023, 19:07
Čas čítania 0:36
Dominik Vetrák

Herný svet je v šoku. Baldur’s Gate 3 valcuje Steam. Môže prekonať aj Starfield?

Herný svet je v šoku. Baldur’s Gate 3 valcuje Steam. Môže prekonať aj Starfield?
Zdroj: Larian Studios
TECH BALDUR’S GATE 3
Uložiť Uložené

Baldur’s Gate 3 od štúdia Larian Studios prekonáva očakávania recenzentov aj hráčov. Sleduj launch trailer a kupuj RPG roka.

Štúdio Larian (Divinity séria) vydáva po šiestich rokoch vývoja rozsiahlu RPG hru Baldur’s Gate 3 na PC. Na PS5 vyjde 6. septembra, no dovtedy už bude možno kultom. Od vydania na PC titul hrá súčasne na STEAM-e takmer 500-tisíc hráčov (celkové predaje budú oveľa väčšie) a ide o najhranejšiu singleplayerovú hru súčasnosti a celkovo tretiu najhranejšiu hru vôbec (pred ňou sú len Counter Strike a DOTA).

Odporúčané
Nové hry v auguste ti odpália dekel a roztopia PC a PS5. Vyjde novinka od tvorcov hier Elden Ring, Baldur’s Gate 3 či skvelé indie Nové hry v auguste ti odpália dekel a roztopia PC a PS5. Vyjde novinka od tvorcov hier Elden Ring, Baldur’s Gate 3 či skvelé indie 1. augusta 2023, 9:00

Nadšení sú aj recenzenti. Tí nemali dostatok času na plnohodnotné zrecenzovanie, keďže kompletné prejdenie hry zaberie okolo 100 hodín. Úvod hry ich však nadchol a titul oslavujú ako jednu z najlepších RPG posledných rokov. 

Baldur’s Gate 3 je RPG z pohľadu zhora, v ktorom súboje prebiehajú ťahovým systémom. Tvorcovia aj recenzenti hru opisujú ako najlepší zážitok pripomínajúci stolovú hry a kampane v Dungeons and Dragons.

Domov
Zdieľať
Diskusia