Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Voyo.
3. augusta 2023, 10:00
Čas čítania 1:24
Sponzorovaný obsah

„Na Valábika som pozeral ako školáčka.“ Zitron si v novom stand-upe nedáva servítku pred ústa, môžeš ho vidieť aj online

„Na Valábika som pozeral ako školáčka.“ Zitron si v novom stand-upe nedáva servítku pred ústa, môžeš ho vidieť aj online
Zdroj: Voyo
FILMY A SERIÁLY STAND-UP COMEDY VOYO
Uložiť Uložené

Si fanúšikom slovenského stand-upu?

Trend vlastných comedy špeciálov začína postupne narastať aj u nás. Streamovacia platforma Voyo minulý rok predstavila prvý ženský comedy špeciál na Slovensku – Donaha! so Simonou Salátovou. Ďalším slovenským komikom, ktorý bude mať vlastný stand-up na Voyo, je Zitron. Hlavnými témami špeciálu budú rečové chyby, verejné záchody, nevhodné myšlienky a čerstvé rodičovstvo. Myšlienky, ktoré často máme, ale nechceme ich vysloviť nahlas, povedal Zitron za nás. A nedával si servítku pred ústa. 

Špeciál Jakub Zitron Ťapák: Ruku na srdce si môžeš vychutnať už teraz na Voyo.

pozri si stand-up

Ponuku najprv štyrikrát odmietol

Obdobnú ponuku odmietol štyrikrát, pretože sa na to ešte necítil. Príprava na stand-up nie je podľa Zitrona vôbec jednoduchá. Časom však nazbieral toľko materiálu, že mu vlastný hodinový špeciál začal dávať zmysel. „Je to proces. Je to niečo, čo človek musí napísať, vyskúšať, prepísať, znovu vyskúšať. Tento proces niekedy trvá týždeň, niekedy mesiac, niekedy pol roka. V mojom prípade sa to zbieralo sedem rokov, počas ktorých sa venujem stand-upu, takže je to taký prierez všetkými materiálmi, ktoré som kedy napísal. Je to najmä časovo náročné,“ vysvetľuje Zitron. 

Pre komika to znamená úplne najviac. Je to niečo, prečo pracujeme a zbierame ten materiál.

Zitronov špeciál nadväzuje na úspech Donaha! so Simonou Salátovou. „Jakub Zitron Ťapák jednoznačne patrí medzi najväčšie talenty slovenskej komediálnej scény. Sme preto veľmi radi, že práve Voyo vyprodukovalo a prináša predplatiteľom tento výnimočný a humorom nabitý špeciál,“ vysvetľuje programová riaditeľka skupiny Markíza a skupiny Nova Silvia Majeská.

Streamovacia platforma Voyo má však v rukáve niekoľko ďalších mien. „Máme pripravený ďalší Voyo Špeciál obľúbeného slovenského komika Sama Trnku pod názvom Manžel, otec, hovado. Na Voyo máme aktuálne aj český stand-up herca Ondřeja Sokola Celebrity či Štěpána Kozuba Bez urážky! Určite sa nebránime ani ďalším špeciálom. Slovenská stand-up scéna rozhodne má čo ponúknuť a my sa tešíme, že našim divákom môžeme prinášať aj tento typ programov,“ dodáva Silvia Majeská.

Takéto natáčanie si môžeš dokonca vychutnať aj naživo. Prebieha vo vybranom divadle a lístky si môžeš kúpiť vopred online prostredníctvom oficiálnych platforiem. Stačí ti len striehnuť na vystúpenia svojich obľúbených komikov. 

Ako to vyzeralo počas natáčania, si môžeš pozrieť v galérii nižšie.

zitronZitronZitronZitron
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia