Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Footshop.
29. júla 2023, 10:30
Čas čítania 2:12
Sponzorovaný obsah

3 páry tenisiek, ktoré uvidíš každému na nohách. Prečo ti nesmú chýbať?

3 páry tenisiek, ktoré uvidíš každému na nohách. Prečo ti nesmú chýbať?
Zdroj: Footshop/Kuba Zeman
MÓDA ADIDAS
Uložiť Uložené

Túto kúpu určite neoľutuješ.

Tenisky adidas Samba, Gazelle a Campus zažívajú obdobie renesancie. Môžeš ich vidieť všade na Tiktoku alebo na nohách celebrít či influencerov. Všetky tri modely sú pritom na trhu už desiatky rokov, ale žiarivé obdobie slávy prežívajú až teraz. Ďalší plusový bod získali za pohodlie a jednoduchú, ľahko kombinovateľnú siluetu. 

Faktom je, že nejde o krátkodobý hype. Navyše tieto modely tenisiek majú primeranú cenu a môžeš ich nosiť v podstate s čímkoľvek. Ktoré sa stanú tvojím favoritom?

pozri si ponuku

adidas Samba

Tento pár tenisiek bol navrhnutý ešte v roku 1949. Spočiatku nenápadná a minimalistická obuv na každý deň mala svoje momenty na výslní – v 80. rokoch si ju obľúbili futbalisti a ich zarytí fanúšikovia, o dekádu neskôr samby milovali skateboardisti. Poriadny „hype“ tenisky získali až počas posledných dvoch rokov.

Prečo adidas Samba vidíš každému na nohách až o desiatky rokov neskôr? Tri roky úspešných spoluprác posunuli tieto tenisky do väčšiny feedov na sociálnych sieťach. V roku 2020 sa značka adidas spojila s britskou návrhárkou Grace Wales Bonner a predstavila model Samba plný háčkovaných detailov. Tenisky sa lusknutím prstov vypredali a objavili sa na platformách resellerov.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa HIDDEN ⓗ (@hidden.ny)

Počas nasledujúceho roka začal stúpať dopyt aj po teniskách v ich originálnej farebnej palete. Tá sa objavila na nohách celebrít ako Bella Hadid, Frank Ocean či A$AP Rocky. V Google trendoch stúpal počet vyhľadávaných fráz, ako napríklad „aké topánky nosí Bella Hadid“. Na stúpajúcej popularite tenisiek má svoju zásluhu aj Tiktok. #adidassamba dosiahol už takmer 400 miliónov zobrazení. 

kúp si adidas samba
@larissamariellew Are these the new microtrend or are they here to stay? #bellahadidstyle #adidassamba ♬ original sound - Bella Hadid

adidas Gazelle 

Tieto tenisky sa dostali na začiatku roka do rebríčka najhorúcejších produktov prvého kvartálu 2023. Sú považované za mladšieho a robustnejšieho súrodenca modelu Samba. Je tiež možné, že samby vydláždili Gazelle cestu k úspechu.

Na trh boli uvedené v roku 1968 ako tenisky na halový futbal. Dnešná silueta však vďačí úprave z roku 1991. Podobne ako to bolo v prípade adidas Samba, aj Gazelle si v minulosti najprv obľúbili fanúšikovia futbalu. 

footshopfootshopfootshopfootshop
Zobraziť galériu
(5)

Adidas predstavil spolupráce so značkami NOAH, Y-3 a tento rok aj s módnym domom Gucci. Model Gazelle sa objavil na nohách Kendall Jenner či Harryho Stylesa. Netrvalo dlho, kým tenisky ešte viac spopularizovali ľudia na Tiktoku. #adidasgazelle má viac ako 123 miliónov zobrazení a je veľmi pravdepodobné, že toto číslo ešte niekoľkonásobne stúpne. 

dostupné farby adidas gazelle
@heyfomo.cz Are you team Samba or Gazelle? #fypシ #adidasamba #adidasgazelle #gazelle #samba ♬ original sound - DJ L BEATS

adidas Campus

Model týchto tenisiek si dobre poznač, pretože ich hype na Tiktoku sa ešte len začína. Na začiatku roku 2000 sme všetci túžili po mohutných skateboardových teniskách. Šatníky v štýle Y2K sú stále v trendoch a model adidas Campus 00s sa nesie na tejto vlne nostalgie. Táto silueta má všetko, o čom deti 90. rokov snívali – vysokú podrážku, hrubý jazyk, široké šnúrky a ikonické tri pásiky adidas.

Do tejto rodiny adidas patrí ešte model Campus 80s. Značka oživila pôvodnú siluetu basketbalových tenisiek, ktorá je oproti modelu zo začiatku milénia nižšia a štíhlejšia. 

pozri si ponuku campus 80s a 00s

Na oslavu týchto troch modelov tenisiek predstavil Footshop editoriál, ktorý je oslavou futbalovej estetiky. Na štadióne AC Sparta Praha nafotili kampaň s názvom addidas t-toe. V nasledujúcom videu môžeš vidieť OG futbalového fanúšika, tatérov @crimeink_ a @tedovanie_tattoos, mladých dizajnérov @jarda__praha alebo DJ-ku @barbora.tetris.

Domov
Zdieľať
Diskusia