Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
11. júla 2023, 11:43
Čas čítania 0:49
Daniel Mikolášik

Nová Miss Holandska sa narodila ako biologický chlapec. 22-ročná Rikkie je prvou transrodovou kráskou obhajujúcou titul

Nová Miss Holandska sa narodila ako biologický chlapec. 22-ročná Rikkie je prvou transrodovou kráskou obhajujúcou titul
Zdroj: Instagram/@missnederland
MÓDA LGBT+ MODELING SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Na porotu vraj zapôsobil jej silný príbeh a jej „jasná misia“.

Holandská súťaž krásy prepísala históriu. Prvýkrát po 94 rokoch fungovania Miss Nederland získala korunku transrodová súťažiaca. 22-ročná Rikkie Valerie Kollé sa narodila ako chlapec, avšak v mladom veku podstúpila tranzíciu a zmenu pohlavia. Na porotu vraj zapôsobil jej silný príbeh a jej „jasná misia“, píše SkyNews.

Holandsko bude reprezentovať tento rok aj na svetovej súťaži krásy Miss Universe. Ak by vyhrala, stala by sa aj prvou svetovou misskou v histórii. Finále holandskej súťaže krásy sa uskutočnilo v meste Leusden. Rikkie si prevzala korunku krásy a gratuláciu od samotnej Miss Universe 2022 Američanky R'Bonnie Gabrielovej.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Rikkie Valerie Kollé (@rikkievaleriekolle)

„Keď som bola malý Rik a priznala som sa, že som trans, nebolo to pre všetkých ľahké a tiež som tým trpela. Dúfam, že vďaka svojmu odhodlaniu a sile vnesiem do spoločnosti zmenu. Viem lepšie ako ktokoľvek iný, aké to je cítiť sa sama a nebyť obklopená len pozitívnymi myšlienkami,“ povedala transmodelka.

Odporúčané
Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky 5. mája 2024, 12:00

Ide o druhú transrodovú súťažiacu v histórii miss súťaže a vôbec prvú výherkyňu. Okrem nej sa na súťaže krásy v roku 2018 predstavila španielska transmodelka Angela Ponce. Transrodovým ženám umožnili súťažiť v miss už od roku 2012. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Rikkie Valerie Kollé (@rikkievaleriekolle)

Domov
Zdieľať
Diskusia