Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti HELL ENERGY.
9. júla 2023, 10:00
Čas čítania 1:13
Sponzorovaný obsah

AI namiešala prvý energetický nápoj. Recept a zloženie sú prísne tajné a strážené na dvoch miestach v Európe

AI namiešala prvý energetický nápoj. Recept a zloženie sú prísne tajné a strážené na dvoch miestach v Európe
Zdroj: HELL ENERGY
GASTRO NÁPOJE UMELÁ INTELIGENCIA
Uložiť Uložené

Táto novinka obsahuje vitamíny, aminokyseliny a bylinky.

Umelá inteligencia dokáže vytvoriť všeličo. Od nákupného zoznamu cez vizualizáciu ideálneho muža až po najkomplikovanejšie receptúry. „Čo keby sme vytvorili niečo nové? Niečo, čo ešte nikto nevyskúšal?“ zamysleli sa v HELL ENERGY a na pomoc si prizvali umelú inteligenciu. Výsledkom je HELL A.I., energetický nápoj obohatený o vitamíny, aminokyseliny a bylinky.

Umelá inteligencia je podpísaná nielen pod receptúrou a výberom ingrediencií, ale aj pod dizajnom samotného obalu. Plechovka odzrkadľuje najnovšie trendy a vyžaruje mladistvú a chladivú atmosféru. AI sa postarala aj o to, aby bol nový produkt v súlade s legislatívou potravinárskeho priemyslu vrátane optimalizácie odporúčaní EFSA a dodržiavania štandardov odporúčanej dennej dávky.

zisti viac

Prísne tajný recept

Umelá inteligencia na začiatku digitalizovala 3 príchute pomocou špeciálnej americkej technológie. Každú príchuť zanalyzovala a „ochutnala“, pričom využila prediktívnu inteligenciu na výber víťaznej chuti. Tak sa zrodila skutočne jedinečná a osviežujúca chuť Tutti-frutti & Berry-blast. Je to prvý raz, čo umelá inteligencia uskutočnila takýto sofistikovaný proces vývoja produktov v sektore energetických nápojov.

umelá inteligencia, veda
Zdroj: Pexels / Pavel Danilyuk

Prísne dôverný recept je uložený v počítači maďarskej továrne HELL ENERGY, ktorý je vybavený pokročilými bezpečnostnými prvkami. Dizajn miestnosti, v ktorej je tento počítač umiestnený, taktiež navrhla umelá inteligencia. Kópia revolučného receptu je bezpečne uložená aj v trezore vo Švajčiarsku. Originálna receptúra je zárukou výnimočnej chuti, čo dosvedčili aj zamestnanci Hell Energy. Počas tzv. slepých degustácií boli z novinky nadšení. 

Proces výroby sa skrátil z 2 rokov na 1 mesiac

Umelá inteligencia dnes predstavuje obrovskú perspektívu v oblasti vývoja produktov. Prekračuje tak predtým nepredstaviteľné hranice a uvádza novú éru potravinárskeho priemyslu. Vďaka svojim schopnostiam dokáže rýchlo triediť a analyzovať obrovské množstvo internetových dát, čím výrazne skracuje vývojový cyklus produktu z 2 rokov až na 1 mesiac.

Novinka HELL A.I. sa vyrába v jednom z najmodernejších zariadení na výrobu nápojov v Európe. V priebehu nasledujúcich týždňov sa objaví aj na Slovensku, takže ju už čoskoro budeš môcť otestovať aj ty.

Domov
Zdieľať
Diskusia